search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36
MENU CLOSE

Αέρας αισιοδοξίας για το εμβόλιο – Ανακοινώθηκαν επιτυχείς δοκιμές

01.07.2020 21:09
Αέρας αισιοδοξίας για το εμβόλιο - Ανακοινώθηκαν επιτυχείς δοκιμές - Media

 

Αισιόδοξα είναι τα νέα σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να δηλώνει ότι «σύντομα θα έχουμε εμβόλιο για τον ιό».

Pfizer και BioNtech διεξήγαγαν πρώιμη δοκιμή ενός πειραματικού εμβολίου για τον κορωνοϊό, με θετικά αποτελέσματα, προκαλώντας ανοσολογική απόκριση σε υγιείς ασθενείς, αλλά και πυρετό μαζί με άλλες παρενέργειες, ειδικά σε υψηλότερες δόσεις.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 45 ενήλικες χωρισμένους σε διαφορετικές ομάδες. Δώδεκα έλαβαν δόση 10 microgram, άλλοι 12 δόση 30 μg, άλλοι 12 δόση 100 μg και εννέα ένα φάρμακο placebo. Έπειτα από δεύτερη ένεση, τρεις εβδομάδες αργότερα, το 8,3% από την πρώτη ομάδα των 10 μg και 75% από την ομάδα των 30 μg εμφάνισαν πυρετό. Πάνω από το 50% των ασθενών που έλαβαν μία από τις δόσεις αυτές εμφάνισε κάποια παρενέργεια, όπως πυρετό ή διαταραχές ύπνου. Καμία ωστόσο από τις παρενέργειες δεν οδήγησε στη νοσηλεία κάποιου ασθενή και δεν απείλησε τη ζωή του.

Το εμβόλιο δημιούργησε αντισώματα κατά του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί τη νόσο Covid-19 και μερικά από αυτά τα αντισώματα ήταν «εξουδετερωτικά», κάτι που σημαίνει ότι φαίνεται να εμποδίζουν τη λειτουργία του ιού. Τα επίπεδα «εξουδετερωτικών» αντισωμάτων ήταν 1,8 έως 2,8 φορές υψηλότερα από εκείνα στους ασθενείς που ανακτήθηκαν.

Η Pfizer δοκιμάζει τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις του εμβολίου, αλλά μόνο μία θα προχωρήσει σε περισσότερες μελέτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:36