12/08/2020 23:54:27

Το Twitter απαγορεύει λέξεις όπως «αφέντης», «σκλάβος» και «μαύρη λίστα»

Το Twitter απαγορεύει λέξεις όπως «αφέντης», «σκλάβος» και «μαύρη λίστα» - Media

 

Η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό ήταν η αφορμή ώστε το ποτήρι "να ξεχειλίσει", οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους διεθνώς στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον ρατσισμό και την ανισότητα, ενώ ακόμη συνέβαλε στην ανάδυση του κινήματος Black lives Matter.

Ταυτόχρονα ανοίχτηκε ένας νέος διάλογος για το "πολίτικαλ κορέκτ" λεξιλόγιο, ενώ οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με πρωταγωνιστή το Twitter, με την πρώτη ευκαιρία έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους στο κίνημα.

Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες, η δημοφιλής πλατφόρμα, σύμφωνα με το BBC, προχωράει στην απαγόρευση διαφόρων όρων όπως τις λέξεις "σκλάβος", "αφέντης" και "μαύρη λίστα", οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Για παράδειγμα λέξεις όπως Master (αφέντης)/Slave (Σκλάβος), θα αντικαθίστανται με τις εξής: Leader(Αρχηγός)/Follower(Ακόλουθος).

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.