search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:00
MENU CLOSE

Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

03.07.2020 06:49
mitsotakisvouli.jpg

 

Τη μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων, καθώς και μέτρα για τη στήριξη του τουρισμού και των εποχικών επιχειρήσεων και εργαζομένων θα περιλαμβάνουν οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εξαγγελίες, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα γίνουν στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης  θα απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Συγκεκριμένα: 

  • Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, πέραν της κάλυψης της απώλειας του μισθού των μερικώς απασχολουμένων, από το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία, την επέκταση και μετά το τέλος Ιουλίου της κάλυψης του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που έληγε σήμερα.
  • Αναβολή ως τον Ιανουάριο του 2021 της έναρξης πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν ανασταλεί για τους μήνες Μάρτιο ως και Ιούνιο, οι οποίες θα μπορούν να εξοφληθούν σε 12 δόσεις άτοκα ή σε 24 με επιτόκιο 2,5%,
  • Τη μείωση της προκαταβολής φόρου των επιχειρήσεων για το 2021, φτάνοντας έως και στο 100% σε περιπτώσεις επιχειρήσεων ή κλάδων, που είναι ζημιογόνοι, την τρίτη φάση του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία θα αφορά κυρίως εποχικές επιχειρήσεις

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί ακόμα σε προστασία πρώτης κατοικίας που είναι συνδεδεμένη με δάνεια μέσω επιδότησης δόσεων τόσο για “κόκκινους” όσο και για “πράσινους” δανειολήπτες και στην κατάργηση για φέτος του τέλους επιτηδεύματος αγροτών.

Δεν αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τη μη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, τις προβλέψεις για καταστροφή στην οικονομία, όπως και στις καταγγελίες για σκόπιμη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, επ΄ ευκαιρία της πανδημικής κρίσης. Αναμένεται ακόμα να κάνει αναφορά στο νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις που ψηφίστηκε από τη Βουλή και για το οποίο επίσης η κυβέρνηση έχει δεχθεί επίθεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:59