search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:37
MENU CLOSE

Ιόνια Οδός: 32 φορτηγά βρέθηκαν με πειραγμένους ταχογράφους

03.07.2020 07:22
Ιόνια Οδός: 32 φορτηγά βρέθηκαν με πειραγμένους ταχογράφους - Media

 

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία… Συνολικά 32 φορτηγά εντοπίστηκαν από τους ελέγχους αστυνομικών στην Ιόνια Οδό με πειραγμένους ταχογράφους, στο διάστημα Μαΐου και Ιουνίου.

Σε δεκατρία φορτηγά μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους σε διάφορα σημεία των οχημάτων, μηχανισμούς, που αποτελούνταν από ηλεκτρονική συνδεσμολογία (διακόπτες, καλώδια, ηλεκτρονικά τσιπ) και μαγνήτες, με τους οποίους πραγματοποιούνταν από τον οδηγό σκόπιμη επέμβαση στην ορθή καταγραφή των δεδομένων στον ταχογράφο του οχήματος, σχετικά με την δραστηριότητά του (όπως οι ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, η ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα), ενώ βεβαιώθηκαν ακόμη δεκαεννέα παραβάσεις για μη χρήση έγκυρης κάρτας οδηγού καθώς και λοιπές παραβάσεις σχετικά με την λειτουργία των ταχογράφων.

Στους οδηγούς και ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, καθώς και ακινητοποιήσεις που οδηγούσαν μέχρι την αποκατάσταση της ορθής λειτουργίας του ταχογράφου, από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, ενώ οι μηχανισμοί επέμβασης και παραποίησης δεδομένων ταχογράφου αφαιρέθηκαν.

Πηγή epiruspost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15