12/08/2020 23:48:34

Καλοκαιρινή σαλάτα αβοκάντο- καλαμπόκι που θα εντυπωσιάσει!

Καλοκαιρινή  σαλάτα αβοκάντο- καλαμπόκι που θα εντυπωσιάσει! - Media

 

Υλικά

450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση

Ο καρπός από 3 καλαμπόκια ψητά ή βρασμένα

2 αβοκάντο καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια

½ ξερό κόκκινο κρεμμύδι (μεσαίου μεγέθους) κομμένο σε λεπτές φέτες

½ ματσάκι κόλιανδρο ψιλοκομμένο (1/4 φλιτζανιού)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2-3 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι ή λάιμ

2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, βάλτε τα ντοματίνια, τον καρπό καλαμποκιού, το αβοκάντο σε φέτες, το κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες, το 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο και τις πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο.

Περιχύστε τη σαλάτα με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ (διορθώνοντας αν χρειάζεται τη γεύση). Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε.

Σημείωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλαμπόκι σε κονσέρβα ή ακόμα και κατεψυγμένο ακολουθώντας τις οδηγίες προετοιμασίας που αναγράφονται στη συσκευασία.

Πώς να ψήσετε καλαμπόκι στη σχάρα: Μουλιάστε το στέλεχος καλαμποκιού σε νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το απευθείας στη σχάρα για 18-20 λεπτά σε μέτρια / υψηλή θερμότητα γυρίζοντάς το κάθε 5 λεπτά. Μπορείτε επίσης να ψήσετε το καλαμπόκι σε αλουμινόχαρτο εάν δεν έχετε χρόνο να μουλιάσετε το καλαμπόκι.

Τρόπος ψησίματος καλαμποκιού στο φούρνο: Τοποθετήστε τα στελέχη απευθείας στις σχάρες του κεντρικού φούρνου και ψήστε στους 170ο C για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να μουλιάσετε το καλαμπόκι.

Πώς να βράσετε καλαμπόκι με τα στελέχη: Βάλτε τα στελέχη καλαμποκιού σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με νερό, βράστε και προσθέστε ζάχαρη.Βράστε για 15 λεπτά μόνο.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.