search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Αθανασίου (Lamda): Σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή το έργο του Ελληνικού

03.07.2020 12:42
Lamda Development: Από 15 Ιουλίου η δημόσια προσφορά του ομολογιακού των 320 εκατ. ευρώ - Media

 

Την πεποίθηση του ότι το έργο του Ελληνικού «θα κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες» εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα εγκαίνια των πρόδρομών έργων της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Από εδώ όπου απογειώνονταν αεροπλάνα, το έργο του Ελληνικού μπορεί να αποτελέσει το σύμβολο απογείωσης στην νέα εποχή για την χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου στον πρωθυπουργό, εξαίροντας την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης για την έναρξη των εργασιών. «Είναι ακριβώς χάρη στην πέρα από κάθε προσδοκία προσπάθεια και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης που μπορούμε να αρχίσουμε σήμερα το έργο, λίγους μήνες πριν την επίσημη μεταβίβαση των μετοχών», είπε.

Ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε επίσης τον βασικό μέτοχο της Lamda που οραματίστηκε το έργο, «το στήριξε ανελλιπώς για 7 χρόνια και λίγους μήνες πριν έδειξε ξανά την εμπιστοσύνη του στην χώρα και την οικονομία της επενδύοντας πάνω από 350 εκατ. ευρώ». Επίσης ευχαρίστησε την ομάδα της Lamda, που με «δονκιχωτικό πάθος», όπως είπε, «πίστεψε ότι θα φτάσουμε στο σήμερα όταν μια μια ελάχιστη μειοψηφία πίστευε σε αυτό το έργο». Επίσης ευχαρίστησε τις δημόσιες υπηρεσίες για την συνεργασία τους.

Την επόμενη χρονιά, στο πρώτο εξάμηνο, είπε ο κ.Αθανασίου, ξεκινούν τα έργα υποδομής μεταξύ των οποίων και το παράκτιο πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς. Δημιουργείται ένα παραλιακό μέτωπο που θα αφήσει πίσω μας το γκρίζο τοπίο που βλέπετε πίσω μας, που έχουμε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια, πρόσθεσε.

«Το όραμα μας θέλει ψυχραιμία, η υλοποίηση του είναι ένας μαραθώνιος όπως όλα τα μακροπρόθεσμα οράματα και πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι στο έδαφος. Θα κάνουμε υπερήφανους, ως Lamda Development, όχι μόνον τους μετόχους μας και όσους σε λίγο θα συμμετέχουν στο εθνικό ομόλογο, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουμε να γίνουν κοινωνοί του έργου», είπε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Το σχέδιο για την ανάπλαση του Ελληνικού

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η ανάπλαση περιστρέφεται γύρω από το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, το οποίο θα καταλάβει περισσότερα από 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και θα καλύπτει σχεδόν το ένα τρίτο της συνολικής έκτασης του Ελληνικού. Το Πάρκο θα εκτείνεται από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρέχοντας πρόσβαση στην παράκτια ζώνη, στην οποία θα περιλαμβάνεται μία νέα ανοιχτή παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου. «Ραχοκοκαλιά» του Πάρκου θα είναι ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπόν δικτύων μήκους 50 χιλιομέτρων.

Ο χώρος θα λειτουργεί ως «πνεύμονας» πρασίνου για την πρωτεύουσα, προσβάσιμος σε όλους, αλλά και ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Άλιμο, τη Γλυφάδα και την Αργυρούπολη. Ο σχεδιασμός προβλέπει, ακόμη, οικιστικές ζώνες, αθλητικές εγκαταστάσεις και πληθώρα σημαντικών τοπόσημων, όπως το Πολυδύναμο Κέντρο πολλαπλών λειτουργιών που θα συνοδεύεται από Πύργο Παρατήρησης, το Νέο Αστικό και Επιχειρηματικό Κέντρο που θα στεγάζει επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, το Ενυδρείο που θα ενισχύσει το υπάρχον Ωκεανογραφικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, η μαρίνα 337 θέσεων που θα διαθέτει δικό της ξενοδοχείο, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο και ένα ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα όπου θα ενσωματωθεί το καζίνο.

Στα έργα που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιλαμβάνονται ειδικό σχολείο για ΑμεΑ και εγκαταστάσεις του αθλητικού συγκροτήματος. Η πρώτη φάση του Μητροπολιτικού Πάρκου προβλέπεται να παραδοθεί κατά το δεύτερο μισό του 2022, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2023 σχεδιάζεται η παράδοση της επέκτασης του τραμ.

Οι κατεδαφίσεις θα γίνουν με μέριμνα την προστασία της περιοχής και του περιβάλλοντος. Το ταφικό μνημείο και τα γύρω σπίτια δεν θα κινδυνεύσουν χάρη στη χρήση καινοτόμων μεθόδων καταστροφής των παλαιών κτισμάτων, ενώ παράλληλα θα αναγνωριστούν η ρύπανση και η μόλυνση των εδαφών ώστε να μην επηρεάσουν το νέο ανάπτυγμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39