search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:15
MENU CLOSE

Ανησυχία στις ΗΠΑ: Η Ινδία αγοράζει με διαδικασία fast track 33 ρωσικά μαχητικά

03.07.2020 13:22
Ανησυχία στις ΗΠΑ: Η Ινδία αγοράζει με διαδικασία fast track 33 ρωσικά μαχητικά - Media
 
Η Ινδία έδωσε πράσινο φως σε μια τεράστια συμφωνία με τη Ρωσία που θα έχει ως αντικείμενο την κατασκευή νέων Sukhoi και MiG για την Ινδική Πολεμική Αεροπορία. Επίσης αρκετά μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται ήδη από τον Ινδικό στρατό θα εκσυγχρονιστούν.
 
Δώδεκα Su-30MKI και 21 MiG-29, κατασκευασμένα από το μηδέν στη Ρωσία, θα ενταχθούν στον μαχητικό στόλο της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF), επιβεβαίωσε η κυβέρνηση στη Ινδία την Πέμπτη.
 
Οι Ρώσοι μηχανικοί θα αναβαθμίσουν επίσης 59 MiG-29 που ήδη λειτουργούν από την IAF, με το κόστος και των δύο έργων να ανέρχεται περίπου σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Ινδία έλαβε τις πρώτες παρτίδες του μονοθέσιου αεριωθούμενου αεροπλάνου τη δεκαετία του 1980, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζεται αναμφίβολα εκσυχρονισμό κατά τον 21ο αιώνα.
 
Και τα δύο αεροπλάνα είναι από καιρό οικεία στους Ινδούς αεροπόρους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν πάνω από 270 Su-30s και 65 MiG-29s που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δύναμης της IAF. Τα υπόλοιπα είναι γαλλικά Mirage 2000 και Rafale καθώς και τα Tejas που κατασκευάζονται στην Ινδία.
 
Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης είχαν προηγουμένως υποθέσει ότι η απόκτηση περισσότερων μαχητικών αεροσκαφών από τη Ρωσία ήταν προτεραιότητα του υπουργού Άμυνας Rajnath Singh, ο οποίος επισκέφθηκε τη Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα. Εκτός από την εκπροσώπηση της ινδικής κυβέρνησης στην παρέλαση της Ημέρας Νίκης, ο Σινγκ συναντήθηκε με τον Γιούρι Μπορίσοφ, αντιπρόεδρο της Ρωσίας υπεύθυνο για τη στρατιωτική βιομηχανία.
 
Η Ινδία επιτάχυνε κι άλλες προμήθειες όπλων, όπως το πυραυλικό σύστημα S-400, αλλά και ανταλλακτικών από τη Ρωσία. Αρχικά προγραμματισμένη για το 2021, η άφιξη της πρώτης από τις πέντε συστοιχίες S-400 θα πραγματοποιηθεί στην Ινδία μέχρι το τέλος του έτους, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ινδικές στρατιωτικές πηγές.
 
Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της Ινδίας έχουν προκαλέσει προβληματισμό στις ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν ότι οι εξοπλισμοί με ρωσικά οπλικά συστήματα αδυνατίζουν τις σχέσεις Ουάσινγκτον-Νέου Δελχί. Μάλιστα, είχαν εκφραστεί αρνητικά για την προμήθεια των S-400.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:15