search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:49
MENU CLOSE

Αυνανισμός: Τα οφέλη για τους άντρες

03.07.2020 15:21
Αυνανισμός: Τα οφέλη για τους άντρες - Media

 

Ο αυνανισμός είναι μέχρι και σήμερα ένα ζήτημα ταμπού στην ελληνικλη κοινωνία. Σπάνια κάποιος αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα στη σοβαρή του διάσταση, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν να αστειευτούν με αυτό.

Ωστόσο, αν κάποιος μελετήσει το θέμα του αυνανισμού θα πληροφορηθεί για τα σημαντικά του οφέλη στους άντρες. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από αυτά, σύμφωνα με άρθρο του News4Health.gr.

Οφέλη αυνανισμού στους άντρες

Χαλάρωση

Πολλοί άνδρες έχουν να το δηλώνουν πως μένοντας λίγη ώρα μόνοι τους, ο αυνανισμός τους βοηθά να ανακουφίζονται από τα βάρη της ημέρας και ό,τι τους αγχώνει. Με απλά λόγια ο αυνανισμός βάζει το μυαλό να «δουλέψει». Κινητοποιεί την φαντασία, τα θέλω, τους στόχους, που με τον οργασμό βαράνε κόκκινο! Οι ενδορφίνες κατακλύζουν τον εγκέφαλο, ανεβάζοντας τη διάθεση στα ύψη.

Προστατεύε από τον Καρκίνο του προστάτη

Χρόνια τώρα είναι που οι ιατροί τονίζουν πως ο άνδρας θα έπρεπε να έχει σεξουαλικές επαφές περίπου τρεις την εβδομάδα, και αυτό γιατί έτσι μειώνονται οι κίνδυνοι για εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Τα «υδραυλικά» δουλεύουν, και αναζωογονούνται, με αποτέλεσμα πολλοί που ξεπερνούν τα 40 να μην φοβούνται και τόσο για τον προστάτη τους. Εάν δεν έχεις την δυνατότητα να κάνεις σεξ τρεις φορές την εβδομάδα, τότε πολύ απλά χαλάρωσε, κλείσε τα μάτια, σκέψου αυτά που θέλεις και αφιέρωσε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου.

Βελτίωση αντοχής και επιδόσεων στο σεξ

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κάτι που ταλαιπωρεί και ενοχλεί άνδρες και γυναίκες. Ο άνδρας θέλοντας να έρθει σε επαφή με την γυναίκα όσο το δυνατόν γρηγορότερα,σαγηνεύεται με αποτέλεσμα να τελειώνει πολύ πιο γρήγορα από το προσδοκώμενο. Εδώ βέβαια οι απόψεις διίστανται, καθώς πολλοί ιατροί θεωρούν πως δεν θα έπρεπε οι άνδρες να χρησιμοποιούν τον αυνανισμό πριν από το σεξ για να ανεβάσουν την αντοχή τους. Ωστόσο στην πράξη, εγγυημένα μπορεί όχι μόνο να ανεβάσει την αντοχή, αλλά και να χαλαρώσει και τον άνδρα από τις σκέψεις του με αποτέλεσμα να αποδώσει καλύτερα.

Ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Πώς μπορούσε ο αυνανισμός να μην έχει κάποια άμεση σχέση με την τεστοστερόνη του άνδρα; Μπορεί να την χρησιμοποιούν πολλοί άνδρες την λέξη αυτή, όμως λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως η τεστοστερόνη έχει άμεση σχέση με την αύξηση της μυϊκής μάζας.

Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Κατά την εκσπερμάτιση, απελευθερώνονται μικρές ποσότητες μιας ορμόνης που λέγεται «κορτιζόλη». Κι ενώ μεγάλη συγκέντρωση κορτιζόλης στον οργανισμό έχει συνδεθεί με υψηλά επίπεδα άγχους, οι χαμηλές τιμές της βοηθούν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεν υπάρχει πιο ασφαλές σεξ

Όσο και η αποχή να έχει επηρεάσει την σκέψη ενός άνδρα δεν θα έπρεπε το πάθος να τον οδηγήσει σε ένα γρήγορο σεξ χωρίς προφυλάξεις μόλις του δοθεί η ευκαιρία. Αντί να κάνεις κάτι που μπορεί για πολλούς λόγους να μετανοιώσεις στην υπόλοιπή σου ζωή, ένας αυνανισμός μπορεί αν όχι να ικανοποιήσει την σεξουαλική σου ορμή, αλλά να σε κάνει να σκεφτείς πιο καθαρά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:47