11/08/2020 01:29:55

Απίστευτα πράγματα: «Δώσαμε ξιφολόγχες σε στρατιώτες» στην Ουάσινγκτον, παραδέχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ

Απίστευτα πράγματα: «Δώσαμε ξιφολόγχες σε στρατιώτες» στην Ουάσινγκτον, παραδέχεται ο Α/ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ - Media
 
Εξωπραγματική ακούγεται η παραδοχή του στρατηγού Μαρκ Μίλεϊ, του Αρχηγού των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ότι στη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter, στρατιώτες που είχαν μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον είχαν οπλιστεί ακόμα και με ξιφολόγχες.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, άνδρες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και του 3ου Συντάγματος Πεζικού είχαν διαταχθεί να μεταβούν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις αποκατάστασης της τάξης στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
O στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ
 
Σε γράμμα του στο Κογκρέσο, ο Μίλεϊ παραδέχθηκε ότι στους στρατιώτες δόθηκαν και ξιφολόγχες, αλλά υπήρχε εντολή να τις έχουν στις θήκες και να μην τις βάλουν στα όπλα τους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι στρατιώτες έλαβαν διαταγή να μεταβούν στην Ουάσινγκτον από τον στρατηγό Ομάρ Τζόουνς, τον αρχηγό του στρατιωτικού τομέα της περιοχής, αλλά ποτέ δεν εισήλθαν στην πόλη και τελικά, δύο μέρες μετά την άφιξή τους, επέστρεψαν στις μονάδες τους χωρίς να παρέμβουν.
 
Σημειώνεται ότι το ΑΡ είχε αποκαλύψει ότι πολλοί από τους στρατιώτες δεν έχουν εκπαιδευτεί για να καταστέλλουν επεισόδια σε αστικό χώρο και ότι υπήρχε σχέδιο εκπαίδευσής τους μέσα σε 96 ώρες πριν μπουν στην Ουάσινγκτον. ενώ ο Μίλεϊ δεν θέλησε να απορρίψει τη χρήση ξιφολόγχης σε περίπτωση παρέμβασης του στρατού για την κατάπνιξη επεισοδίων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.