search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:15
MENU CLOSE

Αργεί να φορτίσει το τηλέφωνό σας; Δείτε τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να το διορθώσετε

03.07.2020 17:32
Αργεί να φορτίσει το τηλέφωνό σας; Δείτε τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να το διορθώσετε - Media

 

Τα smartphones των τελευταίων χρόνων υποστηρίζουν συστήματα ταχείας φόρτισης της μπαταρίας τους, ωστόσο, η αύξηση της χωρητικότητας των μπαταριών κάνει τη διαδικασία φόρτισης να διαρκεί αρκετά.

Ωστόσο, μερικές φορές ακόμα και με τα συστήματα αυτά, η μπαταρία στο κινητό μας μοιάζει να κάνει… αιώνες για να φορτίσει. Τι μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Κατ’ αρχάς, αν χρησιμοποιούμε ασύρματο φορτιστή ή φορτίζουμε από τη θύρα USB του υπολογιστή, εξ αρχής γνωρίζουμε ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν με φορτιστή στην πρίζα.

Όμως, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα τεχνικής φύσεως ζητήματα που καθυστερούν δραματικά τη φόρτιση της μπαταρίας. Ποια είναι αυτά;

1. Χαλασμένο καλώδιο: μπορεί να μη φαίνεται, αλλά το καλώδιο που συνδέει το φορτιστή με το τηλέφωνο μπορεί να έχει φθαρεί. Αλλάξτε το και αν δείτε διαφορά στην ταχύτητα φόρτισης, βρήκατε και το λόγο της καθυστέρησης.

2. Αδύναμος φορτιστής: τα συστήματα ταχείας φόρτισης συνοδεύονται και από φορτιστές-«τούβλα», αρκετών Watt. Αν λοιπόν, επιχειρείτε να φορτίσετε την μπαταρία των 4.000 mAh με φορτιστή των 12 Watt είναι λογικό ότι θα αργήσει πολύ να φορτίσει και θα ταλαιπωρηθεί και η μπαταρία. Το ίδιο ισχύει και για τη φόρτιση από τη θύρα USB του υπολογιστή που συνήθως δίνει 2,5 Watt.

3. Έντονη χρήση την ώρα της φόρτισης: αν την ώρα που φορτίζετε το κινητό σας παίζετε ταυτόχρονα παιχνίδι, τσατάρετε στο Facebook και ανεβάζετε φωτογραφίες στο Instagram, μην απορείτε που αργεί να φορτίσει. Αφήστε ήσυχη τη συσκευή σας την ώρα της φόρτισης και θα διαπιστώσετε ότι φορτίζει γρήγορα.

4. Πρόβλημα με τη θύρα φόρτισης: αν η θύρα USB-C είναι βρώμικη, έχει χνούδια από την τσέπη σας ή σκόνη, τότε μπορεί να καθυστερεί και την φόρτιση. Καθαρίστε την με μπατονέτα ή πεπιεσμένο αέρα και μάλλον λύσατε το πρόβλημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:14