search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Οργή στην Πορτογαλία για το «μπλόκο» της Βρετανίας σε ταξιδιώτες

03.07.2020 18:20
Οργή στην Πορτογαλία για το «μπλόκο» της Βρετανίας σε ταξιδιώτες - Media
 
Την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης της χώρας προκάλεσε η «παράλογη», σύμφωνα με τη Λισαβόνα, απόφαση της Βρετανίας να διατηρήσει το καθεστώς καραντίνας για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι καταγράφει υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον νέο κορωνοϊό.
 
«Ελπίζουμε ότι αυτή η απόφαση, που μας φαίνεται πως είναι βαθιά άδικη και εσφαλμένη, από τις βρετανικές αρχές θα διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα σε δημοσιογράφους. «Είναι μια θλιβερή στιγμή στις διμερείς σχέσεις… διότι χώρες, που είναι φίλες, συμπεριφέρονται διαφορετικά η μία στην άλλη», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος ΥΠΕΞ.
 
Την αντίδραση της πορτογαλικής κυβέρνησης προκάλεσε η μη συμπερίληψη της Πορτογαλίας, η οποία υποδέχθηκε πάνω από 2 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες πέρυσι, στον κατάλογο των χωρών, με τις οποίες η Βρετανία θα σχηματίσει «αεροδιαδρόμους» για ταξίδια χωρίς περιορισμούς.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Πορτογαλία στη Βρετανία θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για διάστημα 14 ημερών.
 
Σε ένα tweet, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει πως «είναι παράλογο που μια χώρα, η Βρετανία, με 28 φορές περισσότερους θανάτους από την Πορτογαλία λόγω της #covid-19, επιβάλλει καραντίνα στους επιβάτες από την Πορτογαλία».
 
Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 42.782 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.587 θανάτους. Η Βρετανία, από την άλλη, μετρά 284.276 κρούσματα και 44.131 νεκρούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:10