search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:44
MENU CLOSE

Μποτσουάνα: Τι ακριβώς σκότωσε τους 275 ελέφαντες – Διεθνής κατακραυγή

03.07.2020 20:44
Μποτσουάνα: Τι ακριβώς σκότωσε τους 275 ελέφαντες - Διεθνής κατακραυγή - Media

 

Ο κορυφαίος κτηνίατρος για άγρια ζώα της Μποτσουάνα απέρριψε τις κατηγορίες που διατύπωσαν οικολόγοι ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε αρκετά γρήγορα για να ερευνήσει τους ανεξήγητους θανάτους τουλάχιστον 275 ελεφάντων.

Οι αρχές δήλωσαν χθες ότι προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς σκότωσε τους ελέφαντες κατά τους τελευταίους 2 μήνες, αφού τα πρώτα κουφάρια εντοπίστηκαν στην περιοχή Οκαβάνγκο Πανχάντλε.

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τα κουφάρια των ζώων προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή και περιβαλλοντικές οργανώσεις διερωτήθηκαν γιατί δεν έχουν ακόμη βγει τα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διεξήχθησαν.

«Μια κυβερνητική ερευνητική ομάδα βρίσκεται στο σημείο από τότε που έγιναν γνωστά τα πρώτα περιστατικά», διαβεβαιώνει στο Ρόιτερς ο Μάντι Ρέουμπεν, ο κορυφαίος κτηνίατρος στο υπουργείο Άγριας Ζωής και Εθνικών Πάρκων.

«Η Μποτσουάνα ανταποκρίθηκε ταχέως», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ομάδες διεξήγαγαν εξετάσεις και απέκλεισαν τον άνθρακα ως αιτία θανάτου. «Κατόπιν στείλαμε δείγματα στη Ζιμπάμπουε και τη Νότια Αφρική για να διενεργήσουν εξετάσεις για άλλες γνωστές παθογένειες ή κάποια νέα παθογένεια», εξήγησε.

Η κρίση του νέου κορονοϊού καθυστέρησε την αποστολή ορισμένων δειγμάτων, συμπλήρωσε.

Η λαθροθηρία έχει αποκλειστεί, καθώς τα κουφάρια βρέθηκαν άθικτα.

Στην Μποτσουάνα ζουν περίπου 130.000 ελέφαντες, το ένα τρίτο του συνόλου στην Αφρική.

«Οι ελέφαντες άρχισαν να πεθαίνουν μαζικά στις αρχές Μαΐου και η κυβέρνηση θα παρέμβαινε κανονικά σε διάστημα ημερών σε ένα γεγονός αυτής της κλίμακας», είπε χθες ο Μαρκ Χίλεϊ, συνιδρυτής της οργάνωσης National Park Rescue.

«Κι όμως, μήνες μετά, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις και δεν διαθέτουμε περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την αρχή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30