15/08/2020 05:21:27

Επιβολή lockdown σε επαρχία 200.000 ανθρώπων στην Ισπανία - Εκτίναξη του κορωνοϊού

Επιβολή lockdown σε επαρχία 200.000 ανθρώπων στην Ισπανία - Εκτίναξη του κορωνοϊού - Media

 


 

Νέα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας επιβλήθηκαν στην επαρχία Segria της Καταλονίας, στην βορειοανατολική Ισπανία, λόγω εκτίναξης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Indepentent, τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ δεν έχει οριστεί η ημερομηνία αρσης τους.

«Κάνουμε ένα βήμα πίσω για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, και θα λάβουμε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να σταματήσουμε τη μετάδοση», δήλωσε ο διοικητής της εν λόγω επαρχίας.

Τα νέα μέτρα επηρεάζουν άμεσα περισσότερους από 200.000 κατοίκους.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα όρια της επαρχίας για οποιονδήποτε λόγω πλην της εργασίας, ενώ απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων τόσο στους δημόσιους όσο και στους ιδιωτικούς χώρους. Οι πολίτες που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής έχουν χρονικό περιθώριο 16 ωρών για να εγκαταλείψουν την επαρχία.

Στην Sergia έχουν εντοπιστεί 9 εστίες μετάδοσης του ιού, εκ των οποίων οι 4 αποτελούν μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας οπωροκηπευτικών.


 


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.