13/08/2020 08:42:23

«Επιχείρησαν να εφαρμόσουν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πριν καν ψηφιστεί»

Αστυνομικοί μηνύουν βουλευτή του ΜέΡΑ25 γιατί τους είπε «μπαχαλάκηδες» - Media

 

Αντιμέτωπη με «μπλόκο» της αστυνομίας βρέθηκαν διαδηλωτές που επιχείρησαν να κινηθούν από τα Εξάρχεια προς το κέντρο την πλατεία Κάνιγγος, όπου θα λάμβανε χώρα προσυγκέντρωση για πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Όπως καταγγέλλει η «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική και διεθνιστική Αριστερά», μία εκ των οργανώσεων, κομμάτων και συλλογικοτήτων που συγκρότησαν την «Επιτροπή για την Ελευθερίας της Διαδήλωσης», οι διαδηλωτές βρήκαν απέναντί τους φραγμό των ΜΑΤ. Από την ΕΛΑΣ ζητήθηκε να κατονομαστεί ο «υπεύθυνος» της διαδήλωσης καθώς και να ενημερωθούν από ποιον έχει καλεστεί, γιατί δεν γνωρίζουν. Επιχειρήθηκε δηλαδή να τεθούν σε ισχύ οι σχετικές ρυθμίσεις του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, πριν ακόμα ψηφιστεί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση – καταγγελία, «αυτή η θρασεία έμμεση απαγόρευση βρήκε απέναντι την αντίσταση του κόσμου και εν τέλη η αστυνομία υποχώρησε. Όπως θα υποχωρήσει και η κυβέρνηση είτε στη Βουλή είτε στον δρόμο για το Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Η εξόρμηση συνεχίστηκε στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας με μοίρασμα κειμένων και συνθήματα.»

«Δεν θα υπακούσουμε στον αυταρχισμό τους! Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι ούτε παράνομοι. Είναι δίκαιοι», καταλήγει το σχετικό σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.