search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:50
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί ένα 2ο κύμα πανδημίας (Video)

05.07.2020 08:06
Η «κατανομή της επιδημίας»: Πού εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού - Media

 

Το άνοιγμα του τουρισμού αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την εξέλιξη του κορωνοϊού επισημαίνει σε συνέντευξη του στο CNN Greece ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο πλαίσιο του Regional Growth Conference 2020.

Ο κ. Αρκουμανέας σημειώνει πως μέχρις στιγμής δεν έχει επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα παρά το άνοιγμα του τουρισμού, γεγονός που δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, όλος ο μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και παρακολουθεί καθημερινά τα δεδομένα και προχωρά άμεσα σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

Για τους τουρίστες ο κ. Αρκουμανέας τονίζει πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο ένα 48ωρο πριν και στη συνέχεια τα τεστ γίνονται στοχευμένα.

Για την κατάσταση στην περιοχή του Εχίνου ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δηλώνει πως είναι υπό έλεγχο, πως παρακολουθείται στενά από όλους τους αρμόδιους φορείς και ανάλογα με την εξέλιξη του ιού θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Πάντως, όπως διευκρινίζει, οι κάτοικοι της περιοχής συνεργάζονται και δείχνουν προθυμία να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Αναφορικά με ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Αρκουμανέας ξεκαθαρίζει πως κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ωστόσο ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο για να αντιμετωπίσουν μια νέα έξαρση του κορωνοϊού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:49