search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Να σταματήσουμε την απειλούμενη κρατική δολοφονία του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Αθανάσιου Κυριαζή

05.07.2020 09:50
Να σταματήσουμε την απειλούμενη κρατική δολοφονία του κρατούμενου απεργού πείνας και δίψας Αθανάσιου Κυριαζή - Media

 

Παρά το ότι «τα έπαιρνα τα γράμματα», από επιλογή (κακώς… καταλήγω σήμερα) στη ζωή δεν σπούδασα…Είναι ένας λόγος που  στέκομαι με θαυμασμό απέναντι στα παιδιά εκείνα  που παρά τις δυσχέρειες τις οικογενειακές, τις  ακραίες και δύσκολες συνθήκες όπου τα πάντα τα σκεπάζει η φτώχεια και η στέρηση στης πέτρας τα χωριά και στης πόλης τα ανήλιαγα υπόγεια, βάζουν στόχους να «φορτώσουν» τη ζωή τους γνώση (γνώση κι όχι πτυχία κι αυτοσκοπό…) που θα την χρησιμοποιήσουν αργότερα για το συλλογικό καλό, την κοινωνική ωφέλεια, τις  Επιστήμες που αναδεικνύουν τη ζωή και δεν την καταστρέφουν.

Στέκομαι με θαυμασμό (πολύ περισσότερο…) στην αποφασιστικότητα, στην αυτομόρφωση και στην επιμονή των «αόρατων ψυχών» πίσω από τα κάγκελα των «σωφρονιστικών καταστημάτων» (καταστήματα είναι ναι  που πουλάνε νοθευμένη και κάλπικη ελπίδα, δήθεν ευκαιρίες και  ανύπαρκτη δικαιοσύνη),για τους κρατούμενους εκείνους μιλάω που σαν τον Βασίλη Δημάκη και τον Θανάση Κυριαζή τσακίζουν την υγεία τους με απεργίες πείνας και δίψας , διεκδικώντας μια  ζωή λυτρωμένη από τον δρόμο της εξάρτησης και της ανομίας, μιας ζωής που συγκρούεται  με την παρακμή και την μιζέρια που ταλαιπωρούν «μέσα εκεί» αλλά και «έξω εδώ» το αλαζονικό ανθρώπινο είδος  μας που «σπουδάζει» μανιωδώς τον ανταγωνισμό και τον φιλοτομαρισμό.

Και τι αίσχος και θράσος των σημερινών κυβερνώντων και των αξιωματούχων της εκδίκησης να εμποδίζουν με τιμωρίες, μεταγωγές, με περίσσεια περιφρόνηση και απαξίωση την προσπάθεια εκείνων των κρατουμένων που ξεφεύγουν από τον μαρασμό και την καθήλωση της φυλακής και αφιερώνονται στον σκοπό της  ολοκλήρωσης των σπουδών τους πίσω απ τα κάγκελα, κρατουμένων που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας την σημερινή εποχή όπου τα συμβάντα τα ανθρώπινα  συνθλίβονται  στο τίποτα μιας ζωής άδειας χωρίς νοήματα και προβληματισμούς, χωρίς εκείνο το όραμα που δημιουργούσε στο όχι μακρινό παρελθόν  η  αγωνία  για «το ανθρωπίνως  καλύτερο» της επόμενης γενιάς.

Τι  ξετσίπωτος εγωϊσμός ,τι μεσαιωνικός αυταρχισμός και αχαλίνωτη μισανθρωπιά  είναι αυτός ο «Σωφρονισμός»,τι αυτοκτονική «δημοκρατία» είναι αυτή  που κλείνει το Σχολείο 2ης ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού όπου σπουδάζουν σε διετή φοίτηση (κυρίως)  οροθετικοί κρατούμενοι.

Τι αναισθησία και αφασία είναι αυτή «σοσιαλιστή» υπουργέ στην κυβερνητική μίξη δεξιάς και ακρο-δεξιάς συνεύρεσης να κοιμάσαι ήσυχος τις  νύχτες «ασφάλειας και τάξης»  όπου ο άλλος κοντεύει  να «σβήσει» πάνω στο αιματοβαμμένο του γράμμα για το αυτονόητο ,να μην «σηκώνεις το τηλέφωνο» να δώσεις απαντήσεις, να γυρνάς την πλάτη στον κρατούμενο Θανάση Κυριαζή που στέλνει μηνύματα απόγνωσης  (και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη) μέσα από την απεργία  πείνας και δίψας που κάνει από τις 11/6 στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για την δημοσιογραφία, «τα ΜΜέσα» που αγιάζουν τον σκοπό της κάθε Νικολάου και του κάθε Χρυσοχοϊδη, να  εξαιρούν επιλεκτικά από το φώς της δημοσιότητας τον αγώνα του κρατούμενου Θανάση Κυριαζή, φοιτητή στο 4ο έτος σπουδών στο  Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση.

Χρέος όλων μας είναι να σταθούμε δίπλα  στον Θανάση Κυριαζή όπως σταθήκαμε και στον Βασίλη Δημάκη , να ανατρέψουμε με την συμπαράστασή μας και τον ξεσηκωμό μας την δολοφονική και εκδικητική μεταχείρισή του από τους «μορφωμένους» της Εξουσίας και της  ανέκφραστης και παγωμένης  «Πολιτείας» που σκοτώνει τα παιδιά της! Γιατί οι «αόρατοι» στον εγκλεισμό, στον αποκλεισμό  και στην απομόνωση είναι δικά μας παιδιά και αδέλφια.

Είναι ότι γέννησε η δικιά μας παραίτηση από την σπουδή και την συνεργασία για μια καλύτερη, διαφορετική ποιότητα ζωής από την κατάθλιψη που σπέρνει παντού σήμερα  ο πόλεμος της σημερινής «κανονικότητας».

Κι αν δεν πάρουμε την ευθύνη να αλλάξουμε «κάτι» στην Φρίκη και τον σύγχρονο Κανιβαλισμό  που τείνει να  γίνει καθεστώς και «επιθετικός καρκίνος» μέσα μας, τόσο θα ξεμακραίνουμε «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» σε μια  κοινωνία-φυλακή (όπου δεν θα συμβεί ποτέ κανένα «θαύμα»!), νεκρή ζώνη που θα γίνει για μας και τα παιδιά μας «ομαδικός τάφος» όπου θα φυσά μόνο αέρας  διχασμών, μίσους, ατομικισμού και δυστυχίας.

Γι αυτό σου λέω……

Πανελλαδικός κοινωνικός ξεσηκωμός.

Συπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα του κρατούμενου Θανάση Κυριαζή, στο δικαίωμά του για εκπαίδευση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36