search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:21
MENU CLOSE

Πρόβλημα συνωστισμού στην ΕΡΤ – Επιστρέφουν στην τηλεργασία δεκάδες εργαζόμενοι

05.07.2020 13:52
Αυτά είναι τα έσοδα της ΕΡΤ το 2019 - Media

 

Θέμα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων δημιουργήθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, καθώς το σύνολο του δημοσιογραφικού προσωπικού έχει μετακινηθεί από την αίθουσα σύνταξης σε δύο νέες αίθουσες, οι οποίες όμως δεν φαίνεται να πληρούν τους όρους και τα πρωτόκολλα για το Δημόσιο, υπό την απειλή του κορωνοϊού.

Το πρόβλημα περιέγραψαν με επιστολές τους προς τη διοίκηση της ΕΡΤ και την ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι καταγράφουν «πρόβλημα συνωστισμού» σε «χώρο που δεν ενδείκνυται», «με τρόπο που δεν συνάδει με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ», με αποτέλεσμα «να δημιουργείται πρόβλημα στην προστασία της υγείας των συναδέλφων».

Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε αμέσως και με επιστολή της στους διοικούντες την ΕΡΤ (Κ. Ζούλας, Γ. Γαμπρίτσος και Φ. Καφαράκης) ζητεί «να τηρήσουν κατά γράμμα τα σχετικά μέτρα ασφαλείας, τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ και του ιατρού εργασίας».
Η εργαζόμενη της ΕΡΤ και ειδική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Μάχη Νικολάρα γράφει για το θέμα στο facebook:

Το προηγούμενο Σ/Κ έγινε η μετακόμιση, χωρίς καμία διαβούλευση όπως ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας για την οργάνωση της εργασίας μετά την άρση του lock down.
Τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων διαμαρτύρονται εγγράφως για τον συνωστισμό εργαζομένων και την ακαταλληλότητα του χώρου με βάση τα προβλεπόμενα για τον περιορισμό της πανδημίας. Την Πέμπτη η ΕΣΗΕΑ στέλνει επιστολή στη διοίκηση και ζητεί να λάβει μέτρα.

Σήμερα, Σάββατο, όχι μόνο δεν έχει βρεθεί λύση για την ασφαλή στέγαση των εργαζομένων που υποχρεώθηκαν να στοιβαχτούν για να υπηρετήσουν κάποιοι το «όραμά» τους μέσα στην τούρλα του κορονοιού, αλλά επιστρέφουν άρον άρον σε μέτρα εργασίας από απόσταση. Κατόπιν εορτής, επιβαρύνοντας σοβαρά άλλους εργαζόμενους και χωρίς να δίνουν πραγματική λύση. 

Και επειδή το θέμα είναι σοβαρό και δεν προσφέρεται ούτε για πλάκα ούτε για αντιπαράθεση ελπίζω οι ενδείξεις να μην επαληθευτούν. Απαιτώ όμως όπως και οι συνάδελφοί μου, να λυθεί το θέμα ΧΘΕΣ. Και να υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Πηγή: zoornalistas.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:21