03/08/2020 15:11:14

Ένας διάλογος χωρίς τον Βενιζέλο…

Το ΚΙΝΑΛ ψηφίζει το ν/σ Χρυσοχοΐδη για τις διαδηλώσεις - «Το αλλάξαμε ριζικά», δηλώνει η Γεννηματά - Media

 

Παρακολουθώντας την τελευταία κοινοβουλευτική αναμέτρηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ,  Φώφης Γεννηματά, μελαγχολικά  θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πώς θα διεξαγόταν ή δεν θα διεξαγόταν αυτός ο διάλογος αν στη θέση της Γεννηματά  ήταν ο Βενιζέλος. 

Προφανώς, δεν θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης να πει «ότι συνυπήρξαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά», καθώς ο Βενιζέλος σε αυτή την κυβέρνηση έπαιξε πρωτεύοντα και καθοριστικό ρόλο για την σωτηρία της χώρας στα σκοτεινά εκείνα χρόνια. Κανείς δεν θα τολμούσε να υπαινιχτεί ότι το κόμμα στο όποιο προεδρεύει τώρα  η κυρία  Γεννήματα, το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, δεν έδειξε υποδειγματική σοβαρότητα και δεν κράτησε υπεύθυνη στάση απέναντι στην αντιμνημονιακή λαϊκιστική υστερία  - στην όποια παρεμπιπτόντως, πρωτοστάτησε  και η ΝΔ. 

Ούτε θα έκανε ο πρωθυπουργός ειρωνικές παραινέσεις «να μην κάνουμε άλματα στο παρελθόν»  γιατί τότε θα πέφταμε στο …σκάμμα της καραμανλικής ΝΔ, στην κυβέρνηση της οποίας υπηρέτησε και ο ίδιος, αλλά και σε ένα αξιοσημείωτο κομμάτι της ΝΔ που –αποσχισθέν –πλαισίωσε και συγκυβέρνησε με τον κύριο Τσίπρα.  Δεν ήταν από το ΠΑΣΟΚ ο κ Παπαγγελόπολος, ο επικεφαλής της ιστορικής σκευωρίας Novartis, ούτε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας…  

Αν απέναντι στον πρωθυπουργό μας είχαμε τον Βενιζέλο, παρόμοιες -άσκοπες πλέον- κοκορομαχίες θα αποφεύγονταν, και αντί για εξυπνάδες, θα ακούγαμε ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις. Αλλιώς αποδίδεις αν παίζεις με τον Πανκουρελιακό κι αλλιώς με την Μπαρτσελόνα.  Αν απέναντι στον Μητσοτάκη  έστεκε ο Βενιζέλος, θα είχαμε το δίχως άλλο έναν ακόμα καλύτερο πρωθυπουργό και μια πολύ καλύτερη αντιπολίτευση, θα είχαμε μια αναβαθμισμένη δημοκρατία, περισσότερες ελπίδες, μεγαλύτερο όφελος για την κοινωνία και τη χώρα…  

Αλλά τώρα, ο εκλεκτός «ανθ' ημών Γουλιμής» είναι παρών στο …Καμίνι της πολιτικής καταρτίζοντας τη …«Μαύρη Βίβλο της Δεξιάς», προφανώς για να αναβαθμιστεί ο πολιτικός διάλογος στην χώρα! 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.