search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:51
MENU CLOSE

Πέτσας: O Tσίπρας να μας πει τι γινόταν στο «μαγαζί» – Τι ξέρει για τις εικονικές συμβάσεις;

06.07.2020 10:11
petsas_0-2.jpg

 

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «συμπληρώνεται αύριο ένας χρόνος από τις 7 Ιουλίου του 2019, όταν οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία».

Το όνομα της Ελλάδας χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μίας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, με αναφορά σε σχετική δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «έναν χρόνο από τότε, η Ελλάδα έχει μία εντελώς διαφορετική αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μίας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων αλλά μίας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στα λόγια του πρωθυπουργού, υπογράμμισε πως «παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές, κατορθώσαμε πολλά. Σπάνια έχουν γίνει τόσο πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα».

Η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό έργο για το οποίο είχε δεσμευθεί, προχωρώντας σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορα απ’ όσο είχε υποσχεθεί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «από την πρώτη στιγμή της συγκρότησής της η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το μεταρρυθμιστικό έργο που δεσμεύτηκε απέναντι στους πολίτες, προχωρώντας σε πολλές περιπτώσεις πιο γρήγορα απ’ όσο είχε υποσχεθεί. Ξεκίνησαν από την πρώτη στιγμή οι μειώσεις φόρων και εισφορών καθώς και οι μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν ένα γόνιμο αναπτυξιακό περιβάλλον.

Η Ελλάδα βγήκε κατ’ επανάληψη στις αγορές, ακόμη και στη διάρκεια της πανδημίας, πετυχαίνοντας ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Η χώρα ανέκτησε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας και των διεθνών αγορών. Πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών. Λειτουργεί το 112, γίνονται ηλεκτρονικά μια σειρά συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο, απλουστεύονται οι διαδικασίες και παρέχονται ηλεκτρονικά στους πολίτες πιστοποιητικά και βεβαιώσεις».

Τόνισε επίσης ο κ. Πέτσας πως «μέσα σε λίγους μόνο μήνες έγιναν άλματα στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με διπλασιασμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και περίπου 5.000 προσλήψεις, ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Αποκαταστάθηκε το πραγματικό άσυλο στα πανεπιστήμιά μας και ξεκίνησε η αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Ενισχύθηκαν με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα και απέδειξαν στην πράξη ότι βρίσκονται κοντά στον πολίτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30