search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:48
MENU CLOSE

Το ΕΚΑΒ καθυστέρησε πολύ, η ασθενής πέθανε και ο πρόεδρος διέταξε ΕΔΕ

06.07.2020 12:59
Σοκ στη Μαγνησία: 31χρονη μητέρα διδύμων κατέρρευσε και πέθανε σε πλατεία χωριού   - Media
 
Μεγάλη καθυστέρηση στη διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο, κατέληξε στον θάνατό της. Ένορκη διοικητική εξέταση για το περιστατικό διέταξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος δηλώνει ότι θα αποδοθούν ευθύνες.
 
Επί 5 ολόκληρες ώρες οι συγγενείς περίμεναν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει ασθενή (σοβαρό παθολογικό περιστατικό) από τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Το ασθενοφόρο δεν ήρθε ποτέ και η ασθενής κατάληξε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου μεταφέρθηκε ώρες αργότερα με ιδιωτικό μέσο. Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο 4/6 το μεσημέρι.
 
“Είναι πρωτοφανές αυτό το περιστατικό για το ΕΚΑΒ. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) θα δείξει ποια είναι τα αίτια της καθυστέρησης”, δηλώνει στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.
 
ΕΚΑΒ: Μετακινούνται διασώστες στα νησιά
Παρά το γεγονός ότι καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στα πληρώματα του ΕΚΑΒ, η ΕΔΕ θα ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση και θα διαλευκάνει εάν υπήρξε και εσφαλμένη διαχείριση της κατάστασης από την πλευρά των εργαζομένων.
 
Ωστόσο, τις προηγούμενες ημέρες άνοιξε η πλατφόρμα για την πρόσληψη 900 διασωστών του ΕΚΑΒ. Όμως, στο μεταξύ, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου μετακινήθηκαν πολλοί διασώστες στα νησιά, με αποτέλεσμα να “αποψιλωθεί” η πρωτεύουσα από πληρώματα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:48