search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:56
MENU CLOSE

Ανατροπή στη Λιβύη: Γαλλικά ή αιγυπτιακά τα μαχητικά που έπληξαν τουρκικούς στόχους (Video)

06.07.2020 16:45
rafale.jpg

 

Ανατροπή σε όσα είχαν γίνει γνωστά  έως τώρα για την αεροπορική επίθεση στη βάση αλ-Ουατίγια στη δυτική Λιβύη, όπου βρίσκονται τουρκικοί στρατιωτικοί στόχοι, προκύπτει από την πληροφόρηση που παρείχαν στο «Arab Weekly» καλά ενημερωμένες πηγές. 

Αν και μέχρι τώρα πιστευόταν ότι επρόκειτο για ρωσικά αεροσκάφη της μισθοφορικής ομάδας «Wagner», οι νέες πληροφορίες θέλουν τα πολεμικά αεροπλάνα που επιτέθηκαν στην αεροπορική βάση αλ-Ουατίγια στη δυτική Λιβύη, να ήταν τύπου Rafale -κάτι που περιορίζει την αναζήτηση των επιτιθέμενων ανάμεσα σε μόλις δύο κράτη: τη Γαλλία και την Αίγυπτο, τις δύο χώρες εντός του εύρους της βάσης που διαθέτουν αυτόν τον τύπο αεροσκαφών.

Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν ότι η επίθεση αποτέλεσε μια γρήγορη απάντηση στην επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στην Τρίπολη, η οποία είναι ενδεικτική της τουρκικής επιρροής στη δυτική Λιβύη. Η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική τόσο για το Κάιρο όσο και για το Παρίσι.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:56