search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:45
MENU CLOSE

Κύκλωμα εκβιασμών: Στη φυλακή ο ένας αστυνομικός (Video)

06.07.2020 18:43
Σύλληψη 27χρονου που σχετίζεται με το ISIS στην Τρίπολη - Media
 
Στη φυλακή οδηγήθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται συνολικά στην υπόθεση του κυκλώματος των εκβιαστών.
 
Μαζί του δύο ακόμα άτομα ενώ οι αύριο αναμένεται να απολογηθούν ο φερόμενος ως αρχηγός και άλλα υψηλόβαθμα μέλη του κυκλώματος.
 
Απάτη και με χειρουργικές μάσκες
Φερόμενα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών εμπλέκονται και σε υπόθεση απάτης με χειρουργικές μάσκες.
 
Από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες προκύπτει ακόμα ότι εν μέσω πανδημίας εξαπάτησαν εταιρεία παροχής υγειονομικού υλικού.
 
Η απάτη αφορούσε 240.000 χειρουργικές μάσκες, αξίας 620.640 ευρώ, τις οποίες παρέλαβαν εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα εκβιαστών χωρίς να καταβάλουν ουδέποτε το αντίτιμο.
 
«Τον κάναμε άλογο»
Τα μέλη εγκληματικής ομάδας δεν διστάζουν να τραβάνε πιστόλια ακόμα και στη μέση του δρόμου και μάλιστα να επαίρονται γι΄ αυτό όπως προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης. Ο φερόμενος αρχηγός σε συνομιλία του περιγράφει ένα άγριο περιστατικό που συνέβη έξω από μπαρ στο Αιγάλεω.
 
«Τραβάω εγώ το πιστόλι, μπήκε στην μέση ο … πήγα να τον σκοτώσω. Έφυγε τρέχοντας ο μικρός. Κάτι μπουνίδια, ξάπλα του δώσαμε και κάτι σουτ με τον … τον κάναμε άλογο».
 
«Δεν έχει λίγη…τσίπα»
Τα μέλη του κυκλώματος αναλαμβάναν να διευθετήσουν διάφορα ζητήματα που ανέκυπταν στα μαγαζιά που εκβιαστικά πουλούσαν προστασία. Ο φερόμενος αρχηγός εμφανίζεται δυσαρεστημένος με συνεργάτη του ο οποίος απέφευγε να πληρώσει ό,τι κατανάλωνε σε μπαρ στην Ιερά Οδό.
 
Ο 35χρόνος αναφέρει ότι του «έβαλε χέρι» και προσθέτει: «έχεις κάνα νταλαβέρι εσύ με το μαγαζί και τσινάς που πληρώνεις τον χυμό σου; Σε κερνάω μία, σε κερνάω δύο, πέντε, δέκα, μην πηγαίνεις κάθε μέρα εκεί. Δεν έχεις λίγο τσίπα πάνω σου».
 
Πλέον η τύχη των υπόλοιπων συλληφθέντων κρίνεται αύριο από τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Πειραιά.
 

Πηγή: Mega Channel
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44