search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Μπαράζ αντιδράσεων για νομοσχέδιο κατά διαδηλώσεων – Σήμερα συγκέντρωση στα Προπύλαια

07.07.2020 06:30
Μπαράζ αντιδράσεων για νομοσχέδιο κατά διαδηλώσεων - Σήμερα συγκέντρωση στα Προπύλαια - Media

 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων αλλά και σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιχερειί να φαλκιδεύσει το δικαίωμα εργαζομένων, λαού και νεολαίας στη διαδήλωση.

όπως έιναι γνωστό η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να ψηφίσει εσπευσμένα το νομοσχέδιο την Πέμπτη 9 Ιουλίου. Για το σκοπό αυτό, όπως εκτιμούν πολλές φωνές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο και το χαρακτηρίχουν “τερατούργημα” , η κυβέρνηση κάνει και επίδειξη αστυνομοκρατίας, όπως φάνηκε και με την αστυνομική επιδρομή στα Εξάρχεια το Σάββατο το βράδυ, αλλά και με τις επιχειρήσεις των ΜΑΤ στην πλατεία Βικτωρίας για την απομάκρυνση προσφύγων και μεταναστών.

Ποιες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται

Σήμερα Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στη βουλή, η Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση, την οποία έχουν συγκροτήσει αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστές, μέλη οργανώσεων της μαχόμενης Αριστεράς και άλλοι.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου 2020, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, η Επιτροπή παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Τις θέσεις της Επιτροπής παρουσίασαν οι Παύλος Αντωνόπουλος, Γρηγόρης Καλομοίρης και Ουρανία Σταυρακάκη. Οι εισηγητές αφού καυτηρίασαν συγκεκριμένα τις αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, κάλεσαν στη διαδήλωση στις 7 Ιουλίου, ανακοινώνοντας παράλληλα νέα κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του νομικού εκτρώματος (σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα την Πέμπτη). Επίσης, τόνισαν πως καλούν σε στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου.

Την Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση στηρίζουν μέχρι στιγμής οι εξής οργανώσεις: Αναμέτρηση, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), Αριστερό Ρεύμα, Αριστερή Συσπείρωση,  Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), ΕΕΚ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση, ΟΚΔΕ, Πολιτική Ομάδα Κρίση και Κριτική, Πολιτική Οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά, ανένταχτοι/ες. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή παραμένει ανοιχτή, επιδιώκοντας τη διεύρυνσή της με τη συμμετοχή και άλλων κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων, μαζικών φορέων, αγωνιστών και αγωνιστριών.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί νέα μεγάλη συγκέντρωση, η οποία καλέστηκε καταρχήν από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία, που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 29 Ιουνίου, αλλά πλαισιώνεται ήδη από πολλά ακόμα σωματεία, συλλόγους και μαζικούς φορείς. Την ίδια μέρα κινητοποίηση έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17