search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση – Κακή η επέτειος (Video)

07.07.2020 14:29
5109409

 

Με τη φράση «δεν πάει άλλο. Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην Κ.Ο. που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Αναφερόμενος στην επέτειο της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου 2019, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

«Παραδώσαμε 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση άφησε μια ικανή παρακαταθήκη. Είμαστε περήφανοι για όσα παραδώσαμε πριν ένα χρόνο», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του, για να συμπληρώσει δηκτικά ότι «έχουμε σήμερα μια κυβέρνηση που κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση με όσα υποσχέθηκε. Προσπαθεί να γυρίσει την Ελλάδα σε εκείνο το παρελθόν που μας οδήγησε στην πρόσφατη αυτή τραγωδία».
 
Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Πόσα πολλά μέσα σε πόσο λίγο χρόνο βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη μαζί με τους “άριστους” συνεργάτες του. Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Διαλύουν την οικονομία, την κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατία» και αναφέρθηκε στο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και την εικόνα της μαζικής προπαγάνδας με την εικονική ευτυχία που παρουσιάζεται στις ειδήσεις.
«Θα επανέλθουμε πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι και με την ψήφο του ελληνικού λαού και θα έχουμε όχι μόνο το ηθικό κεφάλαιο αλλά και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα» εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν πάει άλλο με αυτούς που συρρικνώνουν τη Δημοκρατία» και προσθέτοντας ότι «είμαστε με την Αριστερά που δεν ξέμαθε να παλεύει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».
 
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζικής προπαγάνδας. Μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί το βράδυ στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».
 
Συμπλήρωσε, δε, ότι «με την αύξηση του αυταρχισμού επιδιώκουν να προλάβουν την αντίδραση στην πολιτική τους. Φοβούνται την κοινωνία, φοβούνται την δημοκρατική πλειοψηφία, φοβούνται εμάς», και έκανε λόο για ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα που είναι σε πλήρη εξέλιξη αναφέροντας ως παράδειγμα τη λίστα Πέτσα: «Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας» ενώ μετονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας, τη λίστα Πέτσα σε λίστα “Μητσοτάκη-Πέτσα”», συμπληρώνοντας ότι «όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται».
 
«Θέλουν να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους»
Αναφερόμενος στην σκανδαλολογία των ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όσο τα πράγματα δυσκολεύουν για τη χώρα και για τους ίδιους, τόσο η ΝΔ επανέρχεται στις παλιές μεθόδους της Δεξιάς. Στις λογικές και στο οπλοστάσιο της άκρας Δεξιάς. Στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών, στο διχαστικό λόγο, στην τοξική αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» και απηύθυνε «μια προειδοποίηση προς κάθε δημοκρατικό πολίτη. Όσο πιο ένοχοι και πιο υπόλογοι καθίστανται, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται. […] Όσο η τοξικότητα, κοινωνική, οικονομική, ηθική, της πολιτικής τους γίνεται πιο ορατή, τόσο πιο ορατά γίνονται και τα μέσα με τα οποία θέλουν και επιδιώκουν να τη συνεχίσουν. […] Μας φοβούνται, λοιπόν. Και πολύ καλά κάνουν και μας φοβούνται».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας προσέθεσε ότι «σωστά έχουν καταλάβει ότι δε πρόκειται να τους επιτρέψουμε να περάσουν τα σχέδιά τους, σκίζοντας τη θάλασσα της κοινωνικής αντίστασης, για να περάσουν όπως πέρασε ο Μωυσής.Και επειδή το έχουν καταλάβει επιστρατεύουν μαζί με την τρομοκρατία, τη συκοφαντία. Μαζί με το κράτος το παρακράτος. Μαζί με την αστυνομία, τη μαφία» και είπε ότι «πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο.Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν. Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους».
 
Επίσης, έκανε λόγο για «χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά» και επισήμανε ότι «οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί.Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω», αλλά και ζήτησε να «υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03