search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33
MENU CLOSE

Η πολιορκία της Ύδρας

27.08.2012 09:36
oldphotos134580102055.jpg

Σε όλο αυτό το επώδυνο διάστημα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας υποστηρίζουμε ασμένως, σταθερά και επίμονα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι βαθύτατα πολιτισμικό.

Σε όλο αυτό το επώδυνο διάστημα της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας υποστηρίζουμε ασμένως, σταθερά και επίμονα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι βαθύτατα πολιτισμικό. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι διαθέτουμε έναν ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε, αποφασίζουμε και πράττουμε. Το δίχως άλλο, ο ελληνικός τρόπος σκέψης διεκδικεί το βραβείο της πρωτοτυπίας.

Θεμελιώδης αρχή αυτής της πρακτικής είναι ότι το ατομικό συμφέρον υπερτερεί του κοινωνικού και κάθε διαφορετική προσέγγιση αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της λογικής και των κανόνων δικαίου. Κοντολογίς, το καφενείο του Γιάννη δεν υποχρεούται να κόβει αποδείξεις γιατί ο Γιάννης είναι δικός μας άνθρωπος και κυρίως καλό παιδί, όπως κι ο Γιώργος που έχει χρυσή καρδιά και χρεώνει την ομελέτα για χαβιάρι με σαμπάνια και πάνω στο σπάσιμο των αυγών ξεχνά να κόβει κι αυτός αποδείξεις…

Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη, ο οποίος δεν αποδίδει συστηματικά τον ΦΠΑ – αξιολάτρευτος τύπος κι αυτός. Όπως συμβαίνει με θρησκευτική ευλάβεια πάντα στους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ, οι αποδείξεις ξεχνιούνται λόγω φόρτου εργασίας, ωστόσο ποτέ δεν παραλείπεται για τον ίδιο φόρτο κανένας λογαριασμός! Όλοι θυμούνται 100% να εισπράττουν, αλλά τους διαφεύγει η… απόδειξη.

Όπως γίνεται κατανοητό, την πανελλήνια αφηρημάδα την πληρώνουν οι πανελληνίως ηλίθιοι των 600 ευρώ που σηκώνουν όλο το βάρος του μνημονίου των περικοπών.

Τελικά όλη η οικονομική κρίση θα αντιμετωπιστεί από μισθούς και συντάξεις των 600 ευρώ, που θα κόβονται και θα ξανακόβονται, θα φορολογούνται και θα ξαναφορολογούνται, έως ότου καλύψουν (τα 600 ευρώ) το δημόσιο χρέος των εκατοντάδων δισ. ευρώ, γιατί σε αυτόν τον τόπο οι συντεχνιακές συμμορίες είναι ανθεκτικές και πανίσχυρες, έτσι που το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει από τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν έχει τη δυνατότητα να εξορθολογήσει το Δημόσιο, αδυνατεί να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, δεν προχωρά σε κρατικοποιήσεις, δεν πατάσσει τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία, την καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους, αναπήρους και λοιπούς απατεώνες, και το μόνο που καταφέρνει είναι να μειώνει αυτά τα 600 ευρώ καταβάλλοντας φιλότιμες πραγματικά προσπάθειες να τα μηδενίσει.

Κάτω από αυτές τις ζοφερές συνθήκες είναι αστεία οιαδήποτε νύξη ή επίκληση για κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, συγκαλύπτοντας και σιωπώντας, σε μια σειρά περιπτώσεων αυθαιρεσίας που χαρακτηρίζονται ευφάνταστα ως ελληνικές ιδιαιτερότητες! Όπως ακριβώς και με το περιστατικό της Ύδρας, όπου, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού και τους θερμόαιμους εμπλεκομένους, «έγινε παρεξήγηση», αλλά οι φοροφυγάδες και οι αγανακτισμένοι Υδραίοι είναι οι μόνοι που δεν έφταιγαν.

Φυσικά, έφταιγε η οικονομική αστυνομία που διενεργούσε ελέγχους δίχως να ειδοποιήσει τους μαγαζάτορες, που όλως τυχαίως, όταν δεν ελέγχονται, δεν έχουν δουλειές κι όταν ελέγχονται από τον… φόρτο εργασίας τους διαφεύγει… η απόδειξη.

Το περιστατικό της Ύδρας, όπου καταδιώχτηκαν ελεγκτές της οικονομικής αστυνομίας και πολιορκήθηκε με πολεμικούς όρους το αστυνομικό τμήμα του νησιού, κόβοντάς του νερό και το φως, αποτελεί την πιο αξιοθρήνητη εκδοχή χρεοκοπίας της χώρας. Για να σωθούν οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» του αστυνομικού τμήματος χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νησί, επιβαρύνοντας τον ισχνό κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να επιβάλουν την τάξη και να επαναφέρουν τους ευσυνείδητους επαγγελματίες – οικογενειάρχες στη συνήθη καθημερινότητά τους.

Αν δεν επενέβαινε ο κρατικός μηχανισμός, όπως εύκολα κατήγγειλε η προοδευτική μας αντιπολίτευση με τη χαρακτηριστική άνεση που τη διακρίνει στην υπεράσπιση των παντός είδους δικαιωμάτων, το μήνυμα που αβίαστα θα περνούσε ήταν μην να κόβει κανείς αποδείξεις σε αυτόν τον τόπο, να μην υπόκειται κανείς σε κανέναν έλεγχο, να επικρατήσει με δυο λόγια ένα είδος αυθόρμητων και λαϊκών εξεγέρσεων κατά περίπτωση.

Η πεισματική άρνηση να διορθώσουμε τις κραυγαλέες μας κακοδαιμονίες, η εγκληματική μας έξη να ιδεολογικοποιούμε τις διαστρεβλώσεις και τις παραλείψεις μας και η παθολογική προσκόλλησή μας στο προσωπικό συμφέρον, αποτελούν τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο της εθνικής μας υπόστασης.

Το περιστατικό της Ύδρας, όσο και ο τρόπος που δικαιολογήθηκαν οι παραβάτες και οι δηλώσεις τοπικών παραγόντων και αρχών, όπως και μερίδας του κομματικού μας συστήματος, αποτελούν κραυγαλέα δείγματα μιας βαθύτατης και τρομακτικότερης εθνικής χρεοκοπίας.

 

 

[email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:33