search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Σοκαριστικό θέαμα: Κομματιασμένος λευκός καρχαρίας ξεβράζεται στην ακτή (Photos)

07.07.2020 17:31
Η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη: Καρχαρίας κατασπαράζει δελφίνι (Video. σκληρές εικόνες) - Media

 

Από όλα τα αρπακτικά της θάλασσας, ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι ίσως το πιο τρομακτικό: τεράστιο μέγεθος, ακόρεστη πείνα και ένα στόμα γεμάτο με φονικά δόντια, που με ένα δάγκωμα μπορεί να κόψει σάρκα και κόκκαλο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Κι όμως, αυτή η «μηχανή του θανάτου», όχι μόνο δεν είναι ανίκητη, αλλά έχει έναν φυσικό εχθρό, ο οποίος μπορεί με άνεση να την καταστήσει ανενεργή, δηλαδή, να σκοτώσει τον λευκό καρχαρία. Δεν είναι άλλος από την όρκα, γνωστή και ως «φονική φάλαινα».

Τα αποτελέσματα της επίθεση μιας όρκας σε λευκό καρχαρία διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι οι επιστήμονες στην παραλία Γκαανσμπάι, στη Νότια Αφρική, όπου και τα κύματα ξέβρασαν στην ακτή το κουφάρι ενός καρχαρία.

Το σώμα του ψαριού ήταν κυριολεκτικά μακελεμένο από ένα ζευγάρι όρκες που παραητρήθηκαν στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και οι οποίες επιφύλαξαν στον λευκό καρχαρία, καθώς από το κουφάρι έλειπαν το συκώτι και η καρδιά και είχε τεράστιες πληγές στο σώμα του.

Μάλιστα, οι επιστήμονες εξέφρασαν ανησυχία για τις όλο και συχνότερες επιθέσεις από όρκες σε καρχαρίες, καθώς αυτές ενδεχομένως σηματοδοτούν πενία τροφής στην περιοχή που σημειώνονται.

Photos: Marine Dynamics

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:47