search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12
MENU CLOSE

Ομπάμα: Όχι αποφάσεις για την Ελλάδα πριν τις αμερικανικές εκλογές

24.08.2012 12:13
Ομπάμα: Όχι αποφάσεις για την Ελλάδα πριν τις αμερικανικές εκλογές - Media

Ορόσημο για τις αποφάσεις που θα αφορούν την χώρα μας φαίνεται να είναι οι αμερικανικές εκλογές, έτσι ώστε, μέχρι τότε, να μην διαταραχθεί το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και επικρατήσει ο αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα, Ρεπουμπλικανός, Μιτ Ρόμνεϊ.

Ορόσημο για τις αποφάσεις που θα αφορούν την χώρα μας φαίνεται να είναι οι αμερικανικές εκλογές, έτσι ώστε, μέχρι τότε, να μην διαταραχθεί το διεθνές οικονομικό περιβάλλον και επικρατήσει ο αντίπαλος του Μπάρακ Ομπάμα, Ρουπουμπλικανός, Μιτ Ρόμνεϊ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η κυβέρνηση Ομπάμα φέρεται να πιέζει τις χώρες της Ευρωζώνης να αναβάλλουν τυχόν αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα, δηλαδή ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, μετά τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται βρετανικές κυβερνητικές πηγές, Αμερικανοί αξιωματούχοι φαίνεται πως ανησυχούν ότι αν οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης αποφασίσουν (μετά το κρίσιμο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου) ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά ώστε να επιτύχει τους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και δεν δώσουν τη δόση του δανείου, ύψους 31 δισ. ευρώ, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, λίγες εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι αυτοί φέρεται να ανησυχούν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα πλήξει την προσπάθεια επανεκλογής του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δείχνουν να αντιμετωπίζουν με κατανόηση αυτό το αίτημα, καθώς σε περίπτωση επικράτησης του Ρεπουμπλικάνου Μιτ Ρόμνεϊ, εκτιμούν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ακολουθήσει μία πολιτική απομόνωσης.

Ο Μπάρακ Ομπάμα συζήτησε για την κρίση στην Ευρωζώνη με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Τετάρτη και στις επίσημες δηλώσεις τους καλωσόρισαν τη δέσμευση της ΕΚΤ να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει το ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:12