search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:48
MENU CLOSE

Νέο ρεκόρ για το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

08.07.2020 15:44
Ομόλογα: Η υπερπροσφορά ασκεί πιέσεις στις τιμές των ομολόγων της περιφέρειας - Media

 

Και νέο ρεκόρ κατέρριψε σήμερα το ελληνικό δεκαετές ομόλογο καθώς η απόδοση του υποχώρησε κάτω από το 1,1%.

Θετικό το κλίμα και σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις μικρότερου κινδύνου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πλευρά της, συνεχίζει τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα επιχειρήσει να γεφυρώσει τις διαφορές που έχουν καταγραφεί μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε και να προωθήσει την ταχύτερη λειτουργία του Ταμείου Ανάκαμψης. H καγκελάριος θα συναντηθεί με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ντέιβιντ Σασόλι, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αντίστοιχα).

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 0,36% από 0,39%, του 10ετούς έως το 1,09%% και του 15ετούς ομολόγου στο 1,14% από 1,18%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 42 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,10% έναντι 0,44% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,54%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται το ευρώ με αποτέλεσμα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να κυμαίνεται νωρίς το απόγευμα στο 1,1327 δολ. από το επίπεδο του 1,1221 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η αισιοδοξία που επικρατεί στους επενδυτές, οι οποίοι προσδοκούν ότι το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωζώνης θα συσταθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στηρίζουν την ισοτιμία του ευρώ, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέγεθος της ύφεσης. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ αναθεώρησε χθες επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, προβλέποντας ότι ότι η ύφεση το 2020 θα διαμορφωθεί στο 8,7% (προηγούμενη εκτίμηση 7,7%), ενώ η ανάκαμψη το 2021 αναμένεται στο 6,1% (προηγούμενη εκτίμηση 6,3%).

Θετικές για το ευρώ οι σημερινές δήλωσες της Άγγελα Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο η οποία έκανε λόγο για την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη στην ΕΕ και η ενότητα.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1286 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15