search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27
MENU CLOSE

Σκωτία: Χωρίς καραντίνα οι ταξιδιώτες από Ελλάδα

08.07.2020 17:39
airport2.jpg

 

Οι ταξιδιώτες από την Ισπανία θα παραμένουν σε καραντίνα μετά την άφιξή τους στη Σκωτία, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τη λίστα των χωρών που εξαιρούνται από το μέτρο αυτό.

Η Ελλάδα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Μάλτα και η Πολωνία περιλαμβάνονται στις 39 χώρες όπου τα ποσοστά μολύνσεων είναι χαμηλά. Κατά συνέπεια, οι ταξιδιώτες από όλες αυτές θα εξαιρούνται από την καραντίνα των 14 ημερών, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Η λίστα των χωρών που εξαιρούνται είναι πιο περιορισμένη σε σύγκριση με εκείνη της Αγγλίας, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 70 χώρες και εδάφη. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες από την Ισπανία ή τη Σερβία θα μπαίνουν σε καραντίνα όταν φτάνουν στη Σκωτία, όχι όμως και κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

«Ξέρω πόσο αρέσει στους Σκωτσέζους να ταξιδεύουν στην Ισπανία και πόσο μας αρέσει να υποδεχόμαστε Ισπανούς τουρίστες», είπε η Στέρτζον εκφράζοντας τη λύπη της για αυτήν τη «δύσκολη απόφαση» που όμως ήταν αναγκαία, λόγω των υφισταμένων επιστημονικών δεδομένων. «Ελπίζω ότι αυτοί οι περιορισμοί θα αρθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η λίστα θα επανεξετάζεται τακτικά.

Η Στέρτζον προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί απόπειρες παράκαμψης της καραντίνας, για παράδειγμα, όταν κάποιος που θέλει να επισκεφθεί τη Σκωτία επιλέγει να περάσει από αγγλικό αεροδρόμιο. Σημείωσε ότι οι σκωτσέζικες υγειονομικές αρχές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα εισόδου στην Αγγλία.

Ο τουριστικός τομέας, που έχει πληγεί σφοδρά από την πανδημία, χαιρέτισε τη δημοσιοποίηση της λίστας. «Ο αποκλεισμός της Ισπανίας συνεχίζει ωστόσο να απειλεί τη βιομηχανία», είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου του Εδιμβούργου, Γκόρντον Ντιούαρ, εξηγώντας ότι η χώρα αυτή είναι πολύ σημαντική για τον τουρισμό στη Σκωτία.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Στέρτζον, στη Σκωτία υπάρχουν σήμερα 2.490 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, σε σύγκριση με τα περισσότερα από 44.500 σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν συμπεριληφθούν και τα ύποπτα κρούσματα, ο αριθμός τους ξεπερνά τις 4.100, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27