search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση – Μας έπεισε όλους (Video)

09.07.2020 06:52
Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση - Μας έπεισε όλους (Video) - Media

 

Η Eλευθερία Αρβανιτάκη  επιλέγει να δώσει το δυναμικό «παρών» και το φετινό, διαφορετικό, δύσκολο για πολλούς καλοκαίρι μέσα από μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων που θα ξεκινήσουν στις 20 Ιουλίου, από το ιστορικό «Άλσος», στην καρδιά της πόλης, στο Πεδίον του Άρεως.

Ιδιαίτερα ψύχραιμη απέναντι στη νέα πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός αλλά και απολύτως συνειδητοποιημένη σχετικά τα μακροχρόνια προβλήματα που θα δημιουργήσει η υγειονομική αυτή κρίση στους χώρους της τέχνης και της ψυχαγωγίας μίλησε στο protothema.gr για την δική της, προσωπική καραντίνα ενώ εκφράζει τον απεριόριστο θαυμασμό της στον Σωτήρη Τσιόρδα και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να κατευθύνει τους Έλληνες στην πρωτοφανή και δύσκολη αυτή αυτή συγκυρία.

-Πώς νιώθεις που επιστρέφεις στη σκηνή μετά από την περιπέτεια του κορωνοϊού;

Ζήσαμε, και εν μέρει συνεχίζουμε να ζούμε, έναν αποκλεισμό από τη ζωή όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα, από τις συνήθειές μας, από την καθημερινότητά μας. Προφανώς και μού έλειψε η σκηνή μετά από τόσους μήνες. Εμένα, άλλωστε, η κρίση του κορωνοϊού με βρήκε στην έναρξη ενός νέου κύκλου ζωντανών εμφανίσεων οι οποίες ακυρώθηκαν. Επίσης αναβλήθηκαν συναυλίες που είχα προγραμματίσει στο εξωτερικό. Οπότε, μοιραία, έμεινα με το αίσθημα του ανολοκλήρωτου. Χαίρομαι λοιπόν που υπήρξαν κάποιες προσκλήσεις για συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι. Θα κάνω λοιπόν λίγες μουσικές παραστάσεις στην Ελλάδα αλλά με πολλή χαρά.

– Εσύ πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας. Τί ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Για μένα η καραντίνα ήταν μια καλή περίοδος. Δεν ήταν κάτι που με πίεσε. Είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ, να διαβάσω, να ακούσω καινούργιες μουσικές. Ίσως εγώ επέλεξε να το αντιμετωπίσω θετικά. Παρόλα αυτά ξέρω ανθρώπους που ζορίστηκαν πολύ όλο αυτό το διάστημα, ήταν ένα βαρύ πλήγμα για την ψυχολογία τους.

– Η Ελλάδα πάντως ήταν από τις χώρες που είχαν την μικρότερη εξάπλωση του κορωνοϊού. Πού αποδίδεις την θετική αυτή εικόνα;

Νομίζω πως ο ρόλος του Σωτήρη Τσιόρδα σε όλο αυτό υπήρξε καταλυτικός. Ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Μάς έπεισε όλους με τα λεγόμενά του και ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Προστάτευσε την Ελλάδα με όλες του τις δυνάμεις. Αποδείχτηκε πως ήταν από τις καλύτερες επιλογές που έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο αποδείχτηκε πως η χώρα δουλεύει και μάλιστα με ανθρώπους πολύ άξιους.

– Το κοινό πιστεύεις πως νιώθει άνετα αυτήν την περίοδο να πάει σε μια συναυλία;

Πραγματικά δεν ξέρω πως θα αντιδράσει ο κόσμος. Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και στο επίπεδο του καλλιτεχνικού κομματιού αλλά και στο επίπεδο των μέτρων ασφαλείας.

– Μπορεί να συνδυαστεί η ψυχαγωγία με τα μέτρα ασφαλείας;

Υπάρχει κόσμος που δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στον κορωνοϊό κι υπάρχει κόσμος που είναι τρομοκρατημένος. Γι΄ αυτό εξάλλου και πολλοί διοργανωτές αλλά και καλλιτέχνες απέφυγαν να κάνουν κάτι αυτό το δύσκολο καλοκαίρι. Ευτυχώς, η θερινή περίοδος μάς δίνει την δυνατότητα του ανοιχτού χώρου. Τα δύσκολα θα έρθουν τον χειμώνα.

– Με ποιους τρόπους θεωρείς ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η μεγάλη κρίση που μαστίζει το χώρο των καλλιτεχνών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού;

Πολύ φοβάμαι ότι, δυστυχώς, στον χώρο μας η κρίση θα κρατήσει πολύ. Δεν ξέρω πώς μπορούν να γίνουν παραστάσεις το χειμώνα, ποιοι και πόσοι χώροι να ανοίξουν. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Από κει και πέρα καλό θα ήταν η Πολιτεία να συνδράμει όσο περισσότερο μπορεί. Δόθηκαν ήδη κάποια επιδόματα με τα οποία καλύφθηκαν κάποιες πρώτες ανάγκες, αυτό, ωστόσο, από μόνο του, δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. Είναι ένα προσωρινό μέτρο ανακούφισης. Από κει πέρα αυτό που μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις είναι ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο. Μόνον έτσι θα μπορέσει ο όλος ο πλανήτης να ισορροπήσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:04