search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16
MENU CLOSE

Πάτρα: «Με εγκατέλειψαν, το εγκατέλειψα» – Τι είπε η 27χρονη που άφησε το μωρό της στην ακτή

09.07.2020 07:05
Πάτρα: «Με εγκατέλειψαν, το εγκατέλειψα» - Τι είπε η 27χρονη που άφησε το μωρό της στην ακτή - Media

 

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πατρών, βρέθηκε χθες η 27χρονη γυναίκα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν λίγες ώρες μετά τον τοκετό, το ΄σκασε από το νοσοκείο και εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της, στην παραλία της πλαζ, όπου και αυτό πνίγηκε.

Η νεαρή γυναίκα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, ποινικολόγο Θεόδωρο Χρονόπουλο, προσήλθε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για να καταθέσει το υπόμνημά της και να εισακουσθεί, για δύο αιτήματα που έχει υποβάλλει. Πρώτον, για να μετατραπεί η δίωξή της, από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία και για την προσωρινή της αποφυλάκιση.

Οπως τόνισε στην Πελοπόννησο  ο συνήγορός της Θεόδωρος Χρονόπουλος, επρόκειτο για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κάλεσε κρατούμενο για να τον ακούσει, καθώς στο 90% των περιπτώσεων, παρίσταται μόνο ο συνήγορός του.

Το αίτημα έχει δύο όψεις κατά τον κ. Χρονόπουλο. Η υπεράσπιση, όπως είπε, πιστεύει ότι, κακώς της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ποινή που επισείει ισόβια κάθειρξη. Αντιθέτως, θα έπρεπε να κατηγορηθεί για παιδοκτονία, βάσει της οποίας, περιορίζεται το πλαίσιο ποινής μεταξύ 5 – 10 χρόνων και αυτόματα οι λόγοι προφυλάκισής της, με αποτέλεσμα να ανοίγει και ο δρόμος για την προσωρινή της αποφυλάκιση.

Η 27χρονη κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι, αν με βάση το κατηγορητήριο ήθελε να σκοτώσει το βρέφος από τη στιγμή της σύλληψής του, θα είχε κάνει έκτρωση από τον δεύτερο μήνα της κύησης και δεν θα ανέβαινε έναν Γολγοθά, κρύβοντας την εγκυμοσύνη της, κάτω από πλατιά ρούχα, ακόμα και από την οικογένειά της.

Επικαλέστηκε ξανά το επιχείρημα ότι εγκαταλείφθηκε από τον βιολογικό πατέρα του βρέφους και έμεινε αβοήθητη. Πήγε σε γυναικολόγο για να την παρακολουθεί και σε νοσοκομείο για να γεννήσει, γεγονός που, κατά τον ισχυρισμό της, αποδεικνύει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος.

Στο νοσοκομείο όπου πήγε για να γεννήσει, ένιωσε και εκεί πλήρως εγκαταλειμμένη, αφού κανείς αρμόδιος δεν βρέθηκε δίπλα της, για να τη στηρίξει, όπως καταμαρτυρά. Αντιθέτως, μετά την καισαρική, την εγκατέλειψαν, όπως είπε, σε ένα δωμάτιο μόνη της, χωρίς καν ρούχα για να αλλάξει, ενώ δεν εμφανίστηκε κάποιος ψυχολόγος, ψυχίατρος ή έστω ένας κοινωνικός λειτουργός για να τη στηρίξει και να τη συμβουλέψει.

«Δεν ήρθε κανείς για να δει αν ζω ή αν πεθαίνω», λέει στο υπόμνημά της, η 27χρονη και προσθέτει ότι τότε θόλωσε το μυαλό της, πήρε το βρέφος και εγκατέλειψε το νοσοκομείο και για τέσσερις ώρες περιφερόταν με αυτοκίνητο, από τα Βραχνέικα και το Μιντιλόγλι μέχρι την πλαζ της Πάτρας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Θεόδωρο Χρονόπουλο, η εντολέας του υπέστη επιλόχεια κατάθλιψη, μια πολύ σοβαρή ψυχωτική συνδρομή, που επιβαρύνει τις γυναίκες σε αυτή την κατάσταση και υπό καθεστώς πανικού και τρόμου, έφτασε κάποια στιγμή στην πλαζ, όπου χωρίς να αντιλαμβάνεται τι έκανε, άφησε το βρέφος στην παραλία και έφυγε. Στην ιατροδικάστική έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου του βρέφους ο «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».

Αν υπήρχε σωστή λειτουργία στο νοσοκομείο, με την πρέπουσα περίθαλψη για την κατηγορούμενη και το βρέφος της, δεν θα καταλήγαμε σε αυτή την κατάσταση, τόνισε ο κ. Χρονόπουλος στην «Π».

Η 27χρονη μετά την ακρόασή της, μεταφέρθηκε ξανά στις φυλακές Ελαιώνα όπου κρατείται προσωρινά, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που μπορεί να εκδοθεί ακόμα και μέσα στον Ιούλιο.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:16