search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57
MENU CLOSE

Πέθανε ο Νιλ Άρμστρονγκ

26.08.2012 09:10
Πέθανε ο Νιλ Άρμστρονγκ - Media

«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών, ο Νιλ Αρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.

«Έφυγε» σε ηλικία 82 ετών, ο Νιλ Αρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι.

Ο πρώην αστροναύτης είχε υποβληθεί σε εγχείρηση μπαϊπάς στην καρδιά νωρίτερα αυτό το μήνα προκειμένου να αποφραχθούν οι στεφανιαίες αρτηρίες.

Ως διοικητής της αποστολής Απόλλων 11, ο Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. Καθώς πατούσε την επιφάνεια της Σελήνης, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».

Η αποστολή Απόλλων 11 αποδείχτηκε και η τελευταία διαστημική πτήση του Αρμστρονγκ. Τον επόμενο χρόνο διορίστηκε σε δουλειά γραφείου, ως αναπληρωτής διευθυντής αεροναυτικής στο γραφείο προωθημένης έρευνας και τεχνολογίας.

Εγκατέλειψε τη NASA ένα χρόνο αργότερα για να γίνει καθηγητής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες όλων των εποχών», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην είδηση του θανάτου του Αρμστρονγκ.

« Όταν ο Νιλ πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στην επιφάνεια του φεγγαριού, κατόρθωσε ένα ανθρώπινο επίτευγμα που ποτέ δεν θα ξεχαστεί» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη του στους οικείους του.

Είναι ο άνθρωπος που μας απέδειξε ότι «όλα είναι πιθανά» και που μας έμαθε « την τεράστια δύναμη που κρύβει ένα μικρό βήμα», κατέληξε ο Ομπάμα

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57