search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:23
MENU CLOSE

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Γιατί όλη αυτή η αντίδραση με την Αμερική; Να απομακρυνθούν όλα τα αγάλματα που διχάζουν τη χώρα

09.07.2020 11:13
Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Γιατί όλη αυτή η αντίδραση με την Αμερική; Να απομακρυνθούν όλα τα αγάλματα που διχάζουν τη χώρα - Media

 

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ (Justin Timberlake), ακολουθώντας το παράδειγμα της Τέιλορ Σουίφτ, ζητάει να απομακρυνθούν όλα τα μνημεία της Αμερικής που διχάζουν, εν μέσω της εθνικής λογικής της χώρας για φυλετική δικαιοσύνη.

Ο 39χρονος σταρ έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Όταν διαμαρτυρόμαστε για τον ρατσισμό στην Αμερική, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι διαμαρτύρονται για την ίδια την Αμερική. Γιατί αυτή η αντίδραση; Επειδή η Αμερική χτίστηκε από άνδρες που πίστευαν και επωφελήθηκαν από τον ρατσισμό. Απλούστατο. Αν σκοπεύουμε να προχωρήσουμε, αυτά τα ομόσπονδα μνημεία πρέπει να κατέβουν».

Τον περασμένο μήνα, η Σουίφτ είχε ζητήσει να αποσυρθούν τα αγάλματα των Edward Carmack και Forrest, που βρίσκονται στην πατρίδα της στο Τενεσί λέγοντας ότι «τιμούμε δυο ρατσιστικές ιστορικές προσωπικότητες που έκαναν φρικαλεότητες».

«Η απόσυρση των αγαλμάτων δεν πρόκειται να διορθώσει τους αιώνες της συστηματικής καταπίεσης, βίας και μίσους που οι μαύροι έχουν υποστεί, αλλά μπορεί να μας φέρει ένα μικρό βήμα πιο κοντά στο να κάνουμε ΟΛΟΥΣ τους Τενεσίους και τους επισκέπτες της πολιτείας μας να αισθάνονται ασφαλείς – όχι μόνο τους λευκούς», είχε γράψει η Σουίφτ σε επιστολή που απέστειλε στις τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:21