search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:05
MENU CLOSE

ΚΚΕ κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις: Ομολογία κλιμάκωσης της αντεργατικής πολιτικής, θα ακυρωθεί στην πράξη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2133
7-9-2020
12.07.2020 03:00
kkediadiloseis.jpg

 

Με συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής. Ο Περισσός έχει χαρακτηρίσει το εν λόγω νομοσχέδιο «έκτρωμα» και ζητά να αποσυρθεί. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο, στο οποίο καλούν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιείται στο Σύνταγμα στις 8 το βράδυ, ενώ αντίστοιχο πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Σε αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο δεν χωράνε βελτιώσεις ούτε διορθώσεις. Η μόνη λύση είναι να αποσυρθεί, εδώ και τώρα αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα» ανέφερε στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συμμετοχή στη διαδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας την περασμένη Πέμπτη.
Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το ΚΚΕ προειδοποιεί ότι αυτό θα καταργηθεί στην πράξη. Η σχετική αναφορά του Πολιτικού Γραφείου στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας αποτελεί ταυτόχρονα προειδοποίηση αλλά και κάλεσμα στην κοινωνία να μην πειθαρχήσει: «Ο λαός με την πάλη του και με την “οργανωμένη απειθαρχία” του δεν θα “συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις”. Θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ουσιαστικά κυβερνητική ομολογία για την επερχόμενη «κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δρα προληπτικά σε βάρος του εργατικού – λαϊκού κινήματος».
Σύμφωνα με την ανάλυση του Περισσού, το νομοσχέδιο είναι ενταγμένο στην ευρωπαϊκή αντικομουνιστική λογική της θεωρίας των άκρων, ενώ φτάνει να ταυτίζει τις διαδηλώσεις με εγκληματικές ενέργειες.
«Γραμμή προς γραμμή», γράφει σε άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης επιδιώκει να παρουσιάσει όσους συμμετέχουν – και τους πολλούς περισσότερους που σκέφτονται τη συμμετοχή – σε συγκεντρώσεις ως εν δυνάμει συμμετέχοντες σε εγκληματικές ενέργειες».

Επικαλείται ενισχυτικά και την επίσημη πολιτική της Ε.Ε. η οποία, όπως αναφέρει, επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις με πρόσχημα την ασφάλεια: «Αυτά δεν συνιστούν πρωτοτυπία της Ν.Δ. Ατόφια βρίσκονται σε κείμενα της Ε.Ε., που με πρόσχημα την ασφάλεια επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις. Μόλις πριν από έξι μήνες σε έκθεση της Ε.Ε. καταγράφονταν για πρώτη φορά ρητά οι “λαϊκές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας” ως κίνδυνος για την ασφάλεια».

Ευθύνες όμως καταλογίζει ο γραμματέας του ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ: «Το βήμα έντασης της καταστολής θα ήταν μετέωρο αν δεν είχαν προηγηθεί άλλα βήματα» επισημαίνει, όπως «ο περιορισμός του απεργιακού δικαιώματος, που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα μάλιστα πάλι της απαράδεκτης λογικής περί “μειοψηφιών που ταλαιπωρούν”» αλλά και «η μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα (επίσης από την ίδια κυβέρνηση), αν δεν υπήρχε όλο το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο των τρομονόμων, πού φτιάχτηκαν για να τυλίγονται άνθρωποι σε μια κόλλα χαρτί». Νόμους, υπογραμμίζει, «που δεν τους κατάργησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις προτάσεις του ΚΚΕ. Αυτήν την επικίνδυνη νομοθεσία επεκτείνει τώρα η Ν.Δ.». 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:02