search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:36
MENU CLOSE

Su-57: Το «μυστικό όπλο» που το κάνει «φονιά των F-35» (Photos)

09.07.2020 16:26
Su-57: Παροξυσμός στο διαδίκτυο για το κανόνι και για τον... ήχο του (Videos) - Media

 

Από όλα τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς που κυκλοφορούν ή αναμένεται να κυκλοφορήσουν το ρωσικό Su-57 είναι αυτό που παραμένει… μυστήριο για τους περισσότερους αναλυτές που ειδικεύονται στα θέματα της πολεμικής αεροπορίας.

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να το έχει χαρακτηρίσει ως το «καλύτερο πολεμικό αεροσκάφος στον κόσμο», μπορεί Κινέζοι αναλυτές να υποστηρίζουν ότι έχει πάει… στην 6η γενιά, ωστόσο, λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά γι’ αυτό.

Πάντως, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων για την άμυνα, Mil.news.sina, το Su-57 έχει σχεδιαστεί με ένα και μοναδικό σκοπό: να γίνει «φονιάς» των stealth μαχητικών των ΗΠΑ, δηλαδή του F-22 και του F-35.

Για το σκοπό αυτό, το Su-57 έχει εφοδιαστεί με ένα «μυστικό όπλο» το οποίο του δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτει και να επιτίθεται με αποτελεσματικότητα σε αεροσκάφη με stealth χαρακτηριστικά, όπως τα δύο αμερικανικά μαχητικά.

Πρόκειται, σύμφωνα με το κινεζικό σάιτ, για το ραδιο-φωτονικό ραντάρ που το ρωσικό μαχητική διαθέτει. Το ραντάρ αυτό έχει θεωρητική ικανότητα ανίχνευσης στόχου σε αποστάσεις ως 500 χιλιόμετρα και μπορεί να περνά χωρίς πρόβλημα σε διάφορα μήκη κύματος.

Οι Κινέζοι υποστηρίζουν ότι το ραδιο-φωτονικό ραντάρ του Su-57 μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα πολύ προηγμένα μέτρα ηλεκτρονικής «κάλυψης» που διαθέτει το F-35 και, ως εκ τούτου, να καταστήσει άχρηστες τις stealth ιδιότητές του.

Ωστόσο, όπως τονίζει το National Interest, οι πληροφορίες γύρω από το ραδιο-φωτονικό ραντάρ του Su-57 παραμένουν περιορισμένες και κυρίως εντάσσονται στο πεδίο της θεωρητικής εφαρμογής. Ωστόσο, αν όντως τα όσα αναφέρονται ισχύουν, τότε το ρωσικό μαχητικό με την ταχύτητα, την ευελιξία και την ωμή ισχύ του μπορεί κάλλιστα να γίνει ο εφιάλτης των αμερικανικών stealth μαχητικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:36