search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:25
MENU CLOSE

Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο…

12.03.2010 10:34
Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο... - Media

Ο Μανόλης Γλέζος συναντήθηκε με τον αστυνομικό των ΜΑΤ που είχε την…έμπνευση να τον ψεκάσει με χημικά κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ κατά των μέτρων της κυβέρνησης την προηγούμενη Παρασκευή στο μνημείο…

Ο Μανόλης Γλέζος συναντήθηκε με τον αστυνομικό των ΜΑΤ που είχε την…έμπνευση να τον ψεκάσει με χημικά κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ κατά των μέτρων της κυβέρνησης την προηγούμενη Παρασκευή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Όπως ήταν φυσικό, ο 25χρονος αστυνομικός ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη από τον Γλέζο, τονίζοντας πως δεν τον αναγνώρισε διότι κατά την εκπαίδευση του στη σχολή δεν έκανε μαθήματα ιστορίας! Βέβαια, για να αναγνωρίσεις ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα αντίστασης κατά του ναζισμού στην Ευρώπη, πρέπει να έχεις ιστορικές γνώσεις…ακαδημαϊκού επιπέδου. Όσον αφορά τον λόγο που επιτέθηκε ο ΜΑΤατζης, δήλωσε ότι έδρασε υποσυνείδητα διότι, όπως λέει, ένιωσε ότι ο (88χρονος) Μανόλης Γλέζος τον απειλούσε!!

Ο Γλέζος, απάντησε πως δεν τον ενδιέφερε η συγγνώμη του αστυνομικού για την πράξη του, αλλά ο στόχος της συνάντησης ήταν «να κατανοήσει αυτό το νεαρό παιδί το πρόβλημα», βρίσκοντας την ευκαιρία με αυτό τον τρόπο να κάνει το σχόλιο του για τον ρόλο της αστυνομίας γενικότερα.

Έτσι, σημείωσε ότι η αστυνομία πρέπει «να κυνηγά το έγκλημα και όποιον παραβιάζει το νόμο κι όχι το λαό όταν διεκδικεί τα δίκαιά του», προσθέτοντας ότι «ο νεαρός αστυνομικός φαίνεται ότι κατανόησε το πρόβλημα, όχι όμως και η κυβέρνηση, που επανέλαβε την καταστολή στην κινητοποίηση της Πέμπτης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24