search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:02
MENU CLOSE

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Πεδίο «πολέμου» το κέντρο της Αθήνας (Photos | Video)

09.07.2020 17:43
Επεισόδια στο Σύνταγμα: Πεδίο «πολέμου» το κέντρο της Αθήνας (Photos | Video) - Media

 

Ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν επεισόδια.

Αγνωστοι έριξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυτές απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική με τον κόσμο να προσπαθεί να προφυλαχθεί. 

Σε 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, ενώ στις αρχές της Πανεπιστημίου βρέθηκαν αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ.

Δημοσιογράφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, οι οποίοι με φωνές ζητούσαν τις ταυτότητές τους και μάλιστα ένας από αυτούς έσπρωξε δημοσιογράφο του “Πρώτου Θέματος”.

Παράλληλα, εγκλωβισμένοι έμειναν αρκετοί οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από τη μία οι κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί λόγω επεισοδίων και από την άλλη, αρκετοί παράδρομοι είναι κλειστοί λόγω “Μεγάλου Περιπάτου”. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο “Π”, αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλους για ώρα μέχρι να μπορέσουν να βρουν μια διέξοδο.

Τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών, που πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, ήταν «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:00