search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:48
MENU CLOSE

Ο Χρυσοχοϊδης χώρισε στα δύο το ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου και Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία

09.07.2020 20:07
Γιώργος Παπανδρέου: Ο μόνος με μάσκα στη Βουλή (Photo) - Media

 

Τρικυμία έχει προκαλέσει στο ΚΙΝΑΛ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των συγκεντρώσεων, καθώς εκτός της επίσημης γραμμής του κόμματος για “ναι” επί της αρχής, κινήθηκαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης , απέχοντας από την ψηφοφορία. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου προιδέασε νωρίτερα για την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο , καθώς στην ομιλία του στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το “αντιδημοκρατικό” ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν καθ υπόδειξη του ΚΙΝΑΛ. 

Ούτε η αποχή του Χάρη Καστανίδη από την ψηφοφορία αιφνιδίασε το Κίνημα Αλλαγής. 

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατά την χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, είχε κινηθεί εμφανώς εκτός γραμμής του κόμματός του, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο, λέγοντας πως: αμφισβητείτε το σκληρό πυρήνα του συντάγματος.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συγκαλεί αύριο στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο συζήτησης την επιλογή αποχής του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του Χ.Καστανίδη από τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

«Συγκαλώ αύριο Παρασκευή στις 14:00 μ.μ. την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή Κοινοβουλευτική διαδικασία» δήλωσε η κ.Γεννηματά.

Οι υπόλοιποι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που ακολούθησαν την γραμμή του κόμματος και υπερψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο, όπως είχε αποφασισθεί τις προηγούμενες ημέρες με τη συμμετοχή και του κ. Καστανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένοι από την στάση που τήρησαν οι συνάδελφοί τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:46