search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:20
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Εισηγήσεις στη Γεννηματά για διαγραφή Παπανδρέου και Καστανίδη – Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

10.07.2020 06:55
papandreoufofi.jpg

 

Κρίσει προκάλεσαν στο Κίνημα Αλλαγής οι διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με την Πρόεδρο του κόμματος να προσπαθήσει να βρει σήμερα το μεσημέρι (στις 2) διέξοδο κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές. Η «κίτρινη κάρτα» φαίνεται να είναι μία επιλογή συμβιβασμού, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη τώρα με την παπανδρεϊκή πτέρυγα, που δείχνει πάντως εδώ και καιρό σημάδια πολιτικής αυτονόμησης.

Πάντως, η κυρία Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν στο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κυρία Γεννηματά προβληματίστηκε, καθώς η κίνηση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε ως ευθεία αμφισβήτηση προς την ίδια και τις επιλογές της. 

Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Εύη Λιακούλη και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία για την ενοχή που επιδεικνύει.

Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15