search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:18
MENU CLOSE

Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη: Εκκενώθηκαν προληπτικά τα παιδικά χωριά SOS και ένα γηροκομείο (Videos/Photos)

10.07.2020 07:23
Σε ύφεση η φωτιά στη Βάρη: Εκκενώθηκαν προληπτικά τα παιδικά χωριά SOS και ένα γηροκομείο (Videos/Photos) - Media

 

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χέρωμα και κατέκαψε χορτολοβαδική έκταση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε επί της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου κι άμεσα κινητοποιήθηκαν 25  πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Για προληπτικούς κυρίως λόγους εκκενώθηκαν τα παιδικά χωριά SOS, καθώς κι ένα γηροκομείο, το οποίο βρισκόταν πιο κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, απομακρύνθηκαν παιδιά από τα χωριά SOS για προληπτικούς λόγους, αφού η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση.

Παράλληλα όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος εκκενώνεται και ένα γηροκομείο με περίπου 120 φιλοξενούμενους. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, το γηροκομείο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και οι ηλικιωμένοι, κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν και αναπνευστικά προβλήματα, έχουν ήδη μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο με δύο λεωφορεία. 

Όπως εξήγησε «έχουμε μια αρκετά μεγάλη φωτιά που είναι στην πλάτη του λόφου των παιδικών χωριών SOS. Κινείται προς τη νότια περιοχή που δεν έχουμε αστικό ιστό αλλά πυκνή βλάστηση. Για να φτάσει στον επόμενο οικισμό υπάρχει 1 χλμ».

Η αστυνομία είχε κλείσει τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και στα δύο ρεύματα στη συμβολή με την οδό Αναργυρούντος, ωστόσο, ύστερα από περίπου μία ώρα επετράπη εκ νέου η κυκλοφορία των οχημάτων.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, και βάσει των όσων του είπαν πυροσβέστες «η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από τσιγάρο».

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε και ο διευθυντής των παιδικών χωριών SOS σύμφωνα με τον οποίο περίπου 100 άτομα βρίσκονταν στον χώρο όταν εκκενώθηκε, 55 εκ των οποίων είναι παιδιά και οι υπόλοιποι εκπαιδευόμενες μητέρες.

«Τους κατεβάσαμε στον κεντρικό δρόμο και μέσα σε λεωφορεία. Είναι ψύχραιμοι γιατί πρόσφατα είχαμε κάνει σχετική άσκηση» είπε ο κ. Γιώργος Πρωτόπαππας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ για την ώρα οι άνεμοι «σπρώχνουν» την φωτιά προς έναν λόφο σε μια περιοχή που έχει κεραίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00