03/08/2020 14:38:18

Σύμβουλος του Σχοινά ο πρώην Κύπριος επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης

Σύμβουλος του Σχοινά ο πρώην Κύπριος επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης - Media

 

Θέση στο πλευρό του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ο πρώην επίτροπος της Κύπρου Χρήστος Στυλιανίδης, καθώς εγκρίθηκε η σχετική απόφαση για πρόσληψη ειδικών συμβούλων που δεν θα έχουν όμως οργανική σχέση με την Επιτροπή.

Ετσι ο Σχοινάς προχωρά σε μία δυνατή συνεργασία, καθώς ο Χρήστος Στυλιανίδης είχε αναλάβει ως επίτροπος ουκ ολίγες «ειδικές αποστολές» στο τετράγωνο «Αγκυρα - Βερολίνο - Βρυξέλλες - Λευκωσία», ενώ ο χειρισμός του στην κρίση του Εμπολα και η δημιουργία του rescUE, όταν ήταν αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων του έδωσε ευρύτερα πόντους στην ευρωπαϊκή σκακιέρα.

Εμπειροι παρατηρητές, πάντως, σημειώνουν πως η συνεργασία Σχοινά - Στυλιανίδη δείχνει πως η γεωπολιτική σκακιέρα θα εξακολουθήσει να είναι για καιρό στην πρώτη γραμμή κρούσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.