search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:58
MENU CLOSE

Σβήσε αμέσως αυτά τα 25 apps από το κινητό σου, η Google τα διέγραψε από το Play Store (Πίνακας)

10.07.2020 16:05
Smartphones: Δύο ακόμα μάρκες έρχονται στην ελληνική αγορά το 2021  - Media

 

Τον τελευταίο καιρό έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με ένα σωρό εφαρμογές για Android που χρησιμοποιούν διάφορα κενά ασφαλείας και μεθόδους παραβίασης, για να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών. Η Google καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρεί καθαρό το Play Store και πρόσφατα αφαίρεσε ακόμα 25 επιβλαβή apps.

Η εταιρεία ασφάλειας Evina ανακάλυψε 25 εφαρμογές που υπήρχαν στο Play Store και κλέωουν δεδομένα από χρήστες που χρησιμοποιούσαν ως μέθοδο σύνδεσης το Facebook. Για να κλέβουν τα δεδομένα ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ψεύτικες σελίδες σύνδεσης.

Εκτός από το να κλέβουν τα στοιχεία σου, οι εφαρμογές εμφάνιζαν διαφημίσεις με pop-ups, ή στην περιοχή ειδοποιήσεων, και τα λοιπά. Άρα, εκτός του ότι κλέβουν τους χρήστες, οι δημιουργοί των apps κλέβουν και τη Google μέσω των ads, ή έστω έκλεβαν γιατί φαντάζομαι τους μπλόκαρε.

Η Google ενημερώθηκε από την Evina και αφαίρεσε αμέσως τις εφαρμογές από το Play Store. Όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να τις καταργήσει από τα τηλέφωνα των χρηστών. Γι’ αυτό, τσέκαρε τη λίστα παρακάτω, και αν έχεις στο κινητό σου κάποιο από αυτά τα apps κατάργησε το άμεσα.

Google Play Store fake apps steal facebook user data

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:57