search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:55
MENU CLOSE

Ο Άδωνις προέβλεψε… καταστροφή της Τουρκίας: «Έχει το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού»

13.07.2020 09:28
adonis-3.png

 

«Η Δύση αντιδρά όπως αντιδρούσε πάντα», σχολίασε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ερωτηθείς σχετικά, και τόνισε ότι, «αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ότι το έκανε για να επηρεάσει τις σχέσεις μαζί μας». Συμπλήρωσε δε πως «αυτό που πρέπει εμείς να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε και να έχουμε σε ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Ωστόσο ήταν πολύ συγκρατημένος για το αποτέλεσμα του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Δύσης και δη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ ο Αδωνις Γεωργιάδης προέβλεψε ότι, «η Δύση θα εκφράσει τη δυσφορία της, με έναν τρόπο διπλωματικό».

«Η Τουρκία στο τέλος θα καταστραφεί γιατί έχει το σύνδρομο της ‘Μαντάμ Σουσούς’, νομίζει ότι είναι ισχυρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα», εκτίμησε, παρατηρώντας ότι, «έχει φέρει απέναντί του μεγάλες δυνάμεις, όπως τη Γαλλία, το μισό αραβικό κόσμο».

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο φαίνεται ότι, αντί του Οκτώβρη που αναμενόταν ξεκίνησε τώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε πως αποτελεί «επιπλέον δυσκολία για την Ελλάδα, αφού δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σύνορά μας».
Υπογράμμισε πάντως ότι, η Κυβέρνηση θα λάβει εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίσουν δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι, «δεν είναι η διάθεση μας να κλείνουμε τα σύνορα, αλλά να τα ανοίγουμε».

Όσο αφορά στις επενδύσεις σημείωσε ότι, «όλα τα μεγάλα πρότζεκτ είναι σε εξέλιξη», αφού κριτήριο αποτελεί πλέον και η επιδημιολογική κατάσταση της υποψήφιας για επενδύσεις χώρας, κάτι που η Ελλάδα έχει κερδίσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:54