search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08
MENU CLOSE

Το CAS δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, παίζει στο Champions League

13.07.2020 09:51
Το CAS δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι, παίζει στο Champions League  - Media

 

Το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης (CAS) δικαίωσε τη Μάντσεστερ Σίτι και ακύρωσε την απόφαση της UEFA, με την οποία ο αγγλικός σύλλογος τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω παραβίασης του Financial Fair-Play. Η εκδίκαση της έφεσης έγινε γνωστή σήμερα, το CAS έκρινε πως δεν υπήρξε παραβίαση των κανονισμών και η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα θα λάβει κανονικά μέρος στο Champions League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Να σημειωθεί επίσης πως το δικαστήριο μείωσε το πρόστιμο από τα 30. εκατ. στα 10 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο της έρευνας, δεν συνιστά μία τόσο σημαντική παράβαση που να την οδηγεί στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, παρέμεινε και το πρόστιμο, έστω και μειωμένο.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Φεβρουάριο η UEFA είχε τιμωρήσει με δυο χρόνια αποκλεισμό από το Champions League και πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση των οικονομικών κανόνων. Συγκεκριμένα είχε τιμωρηθεί για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς, αλλά το CAS δικαίωσε τελικά τους «πολίτες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:08