search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:33
MENU CLOSE

Brooks Brothers Ελλάδας: Δεν μας επηρεάζει η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 στις ΗΠΑ

13.07.2020 12:16
Τρεις «μνηστήρες» για τη διάσωση της Brooks Brothers - Τι θα γίνει στην Ελλάδα - Media

 

Δεν αναμένεται να υπάρξει καμία άμεση επίπτωση από την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 11 της Brooks Brothers Αμερικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE, που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Brooks Brothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό.

Η ανακοίνωση της LT APPAREL AE αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της Brooks Brothers Αμερικής για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 11, η Ελληνική εταιρεία LT APPAREL AE που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της Brooks Brothers στην Ελλάδα, την Κύπρο, τις Βαλκανικές χώρες και το Μονακό, ενημερώνει ότι δεν αναμένεται να έχει καμία άμεση επίπτωση από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πρόσφατα γεγονότα:

Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσης (08/07/2020) αναφορικά με την Brooks Brothers Αμερικής, επιθυμούμε την ενημέρωση των αξιότιμων πελατών και συνεργατών μας για τα εξής:

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ αφορούν στην Αμερικάνικη εταιρία Brooks Brothers και την απόφαση της Διοίκησης αναφορικά με την εύρεση επενδυτή/ αγοραστή, μια διαδικασία που έχει ήδη αρχίσει από το προηγούμενο έτος.

– Όπως έχει ήδη επικοινωνηθεί από την Αμερικάνικη εταιρεία κατά το προηγούμενο έτος, το διοικητικό συμβούλιο, η ηγετική ομάδα και οι οικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι της Brooks Brothers αξιολόγησαν διάφορες στρατηγικές επιλογές με στόχο να επαναφέρουν την εταιρεία σε τροχιά μελλοντικής επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης της επιχείρησης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατηγικής επισκόπησης, η πανδημία του COVID-19 έγινε εξαιρετικά απρόβλεπτη και έπληξε σημαντικά την επιχείρηση, όπως και όλες τις ομοειδείς εταιρείες λιανικής πώλησης.

– H πρόσφατη (08.07.2020) κατάθεση αιτήματος για την υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στις ΗΠΑ, έχει ως κύριο στόχο την προστασία της εταιρείας, την αποφυγή πτώχευσης και την συνέχιση της λειτουργίας της, μέσω της εξέλιξης των διαδικασιών εξυγίανσης και της εξεύρεσης επενδυτή.

Σημαντικές διευκρινίσεις:

Η υπαγωγή στο άρθρο 11, σημαίνει ότι η εταιρεία πτώχευσε και θα σταματήσει να λειτουργεί?

– Όχι, αντιθέτως η υπαγωγή στο άρθρο 11 προστατεύει την εταιρεία από πιθανή πτώχευση.

Δεν σημαίνει ότι η Brooks Brothers θα σταματήσει να λειτουργεί. Δεν σημαίνει ότι η Εταιρία θα εκκαθαριστεί. Αποτελεί στρατηγική διαδικασία εξυγίανσης και πώλησης, η οποία περιλαμβάνει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας και του δικτύου καταστημάτων της.

Καμία επίπτωση στην Ελληνική Εταιρεία:

– Οι εξελίξεις στην Αμερική, δεν επηρεάζουν άμεσα την λειτουργία της ανεξάρτητης Ελληνικής εταιρείας (LT APPAREL AE) που είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος/διανομέας του Βrand, καθώς και την λειτουργία του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα, την Ρουμανία, το Μονακό που σήμερα αριθμεί 16 σημεία πώλησης (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 καταστήματα outlet, 1 concept store) καθώς και επιλεγμένο δίκτυο Χονδρικής Πώλησης.

– Στα σχέδια της αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής προβλέπεται να κλείσουν περίπου 50 (από τα 250) καταστήματα στην Αμερική. Στην Ελλάδα δεν θα κλείσει κανένα κατάστημα.

– Το εμπορικό σήμα (Brand) Brooks Brothers είναι πολύ ισχυρό και ήδη έχουν ενδιαφερθεί πολλοί μεγάλοι επενδυτές για την απόκτησή του. Η διαδικασία αυτή είναι ήδη σε εξέλιξη.

– Εκτίμησή μας είναι ότι μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας εξαγοράς και αναδιάρθρωσης της Brooks Brothers Αμερικής, η εταιρεία θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Εκ της Διοικήσεως

LT APPAREL AE»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15