search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11
MENU CLOSE

Καιρός: Καλοκαίρι τα επόμενα 24ωρα – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 35άρια – Πού αναμένονται τοπικής εμβέλειας βροχές

13.07.2020 13:04
Καιρός: Καλοκαίρι τα επόμενα 24ωρα - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» 35άρια - Πού αναμένονται τοπικής εμβέλειας βροχές - Media

 

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τον υδράργυρο να φτάνει τους 35 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, θα έχουμε τα επόμενα 24ωρα. Για σήμερα Δευτέρα, προβλέπονται στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά κυρίως στα δυτικά, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο,στα δυτικά τμήματα του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και στα δυτικά τμήματά του 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειοες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές τη νύχτα.
Ανεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
 

kairiko_map_mon
Λίγες βροχές στα βόρεια την Τρίτη

Την Τρότη αναμένονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
 

kairiko_map_tue
Τοπικές βροχές στην Κρήτη και το Βόρειο Αιγαίο την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένεται στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ανατολικά
ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

 

kairiko_map_wen
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11