search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:34
MENU CLOSE

Αγιά Σοφιά: Με κουρτίνες θα κρύβονται οι αγιογραφίες την ώρα της ισλαμικής προσευχής

14.07.2020 09:28
Αγιά Σοφιά: Με κουρτίνες θα κρύβονται οι αγιογραφίες την ώρα της ισλαμικής προσευχής  - Media

 

Οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να γίνει με τις αγιογραφίες στην Αγιά Σοφιά μετά την απόφαση του Ερντογάν να τη μετατρέψει σε τζαμί έδωσε η ανώτατη θρησκευτική επιτροπή της Τουρκίας, Diyanet.

Στη σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω θρησκευτικό όργανο ζητά οι αγιογραφίες να είναι καλυμμένες και πιο σκοτεινές «με τα κατάλληλα μέσα» κατά τη διάρκεια της προσευχής των μουσουλμάνων

Στην ίδια ανακοίνωση, η Diyanet επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει κάποιο θρησκευτικό εμπόδιο» στο να είναι προσβάσιμο το “τζαμί” σε ώρες εκτός πρόσευχής, υπογραμμίζοντας ότι«η ύπαρξη των αγιογραφιών δεν αποτελεί κίνδυνο για την κανονικότητα των προσευχών που θα διεξαχθούν στην Αγιά Σοφιά».

 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, το σχέδιο των Τούρκων είναι να τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα πρόκειται να τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται με σκοπό να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μην φαίνονται οι αγιογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν την Τουρκία να αναθεωρήσει την στάση της με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να απαντά ότι «η Αγία Σοφιά είναι εσωτερικό θέμα της Τουρκίας» και «δεν μπορεί να παρεμβαίνει κανείς τρίτος». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:34