14/08/2020 07:44:24

Μυστήριο: 57 ψαράδες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό – Έμειναν 37 ημέρες ανοιχτά στη θάλασσα και πριν αποπλεύσουν ήταν όλοι αρνητικοί

Μυστήριο: 57 ψαράδες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό – Έμειναν 37 ημέρες ανοιχτά στη θάλασσα και πριν αποπλεύσουν ήταν όλοι αρνητικοί  - Media

 

Το περιστατικό έχει θορυβήσει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και εξετάζεται πως είναι δυνατόν να κόλλησαν. Οι 57 ψαράδες ήταν από την Αργεντινή και πριν αποπλεύσουν με το μεγάλο αλιευτικό σκάφος έκαναν όλοι τεστ κορωνοϊού και βγήκαν αρνητικοί.
Έμειναν στη θάλασσα επί 37 ολόκληρες ημέρες και μόλις επέστρεψαν στο νέο τεστ που τους έγινε εμφανίσθηκαν όλοι θετικοί. Οι επιστήμονες έχουν μπερδευτεί γιατί όλες αυτές τις ημέρες στη θάλασσα οι ναυτικοί δεν συνάντησαν κανέναν και ήταν μόνοι αναμεταξύ τους επάνω στο πλοίο. 
Μάλιστα αυτό που κάνει το γρίφο ακόμη δυσκολότερο είναι το γεγονός πως μετά το τεστ πριν από τον απόπλου έμειναν σε καραντίνα επί 14 ημέρες πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να ψαρέψουν. Η αλιευτική μηχανότρατα με το όνομα Echizen Maru, έδεσε στο λιμάνι της Tierra del Fuego και οι ναυτικοί μένουν ξανά σε καραντίνα μέχρι να επαληθευτούν τα αποτελέσματα των τεστ. 
Ο επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Ushuaia, δρ Leandro Ballatore, είπε ότι πρόκειται για «υπόθεση που ξεφεύγει από κάθε περιγραφή στις δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά μέχρι τώρα, επειδή τόσο μεγάλη περίοδος επώασης δεν έχει περιγραφεί πουθενά».
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.