search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:45
MENU CLOSE

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: Ανατροπές για τη χρήση της μάσκας – Τι συζητείται

14.07.2020 14:41
Προσοχή: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί - Οι μάσκες με οξείδιο του χαλκού δεν είναι για παιδιά - Media
 
Το θέμα της χρήσης μάσκας αναμένεται να απασχολήσει την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας σε ειδική συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη.
 
Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων από εισαγόμενα κρούσματα και φοβούνται για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.
 
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής θα υπάρξουν εισηγήσεις για το αν θα πρέπει να αλλάξει η χρήση της μάσκας.
 
Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να καταργήθηκε η χρήση της μάσκας στα mall και στα εμπορικά κέντρα, αλλά είναι πιθανό να επανέλθει εξαιτίας της χαλάρωσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους πολίτες.
 
Πηγές αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 24 επιστήμονες που αποτελούν την Επιτροπή, υπάρχουν και κάποιοι που εισηγούνται να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και δημόσιους χώρους.
 
Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι που είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα δεν την τοποθετούν σωστά λόγω και της ζέστης ή τη φορούν στο πηγούνι, με αποτέλεσμα να καθίσταται άρχηστη
 
Άγνωστο παραμένει εάν η πολυμελής επιτροπή θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις σήμερα.
 
Ωστόσο, η ανησυχία δεν κάμπτεται καθώς οι επιστήμονες φοβούνται ότι όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνονται και τα κρούσματα από τουρίστες και ανησυχούν για πιθανή διασπορά στην κοινότητα.
 
Παράλληλα, οι επιστήμονες σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν και τη συνδρομή των ελεγκτικών αρχών ώστε να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38