15/08/2020 01:26:49

Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο: - Γνώριζε το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση;

Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας στο Βερολίνο: - Γνώριζε το ΥΠΕΞ για τη συνάντηση;  - Media

 

Η δημοσιοποίηση της μυστικής συνάντης στο Βερολίνο μεταξύ της διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή και του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ερντογάν και στενότατου συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, τρία μόλις 24ωρα μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προκαλεί τριγμούς στην κυβέρνηση και στις σχέσεις μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Εξωτερικών.

Την δημοσιοποίηση της συνάντησης έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς δίνεται διεθνώς η εντύπωση πως παρά τις υψηλών τόνων ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής διπλωματίας, η κυβέρνηση συζητά την έναρξη απευθείας διερευνητικών επαφών με την Τουρκία υπό την αιγία της γερμανικής προεδρίας και προσωπικά της Άνγκελα Μέρκελ.

Εσπευσμένα, λοιπόν, μετά την δημοσιοποίηση της μυστικής συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η Ελένη Σουρανή είναι έμπειρη διπλωμάτης και στενή συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και πολλοί σε δημοσιογραφικές συζητήσεις διερωτώνται εάν η εντολή που προφανώς της δόθηκε να παραβρεθεί στη συνάντηση των τριών που ζήτησε ο σύμβουλος της Μέρκελ, Γιανς Χέκερ, ήταν σε γνώση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ή όχι…

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί διάσταση ανάμεσα στο Μ. Μαξίμου και το Υπουργείο Εξωτερικών. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.